Ha Koepfer amerikai lenne... Tundermese szamara eddig ez a US Open, aki csak a nagyobb tornakat koveti, fogalma sem lehetett arrol ki a srac, egeszen eddig. Ami nem csoda, eleve keson kezdett el komolyabban teniszezni, majd negy evig egyetemen jatszott (igaz, ott no1 lett). Onnan kiszabadulva lett profi jatekos, eleinte az amerikai futures es challenger tornakon indult, utobbin tobbnyire szabadkartyaval. Nem erkezett nagy robajjal, de tavaly vegre az ATP Touron is nyert egy meccset (kerek egy eve Winston-Salemben), iden Ilkley-ben elso tornagyozelmet, Wimbledonban elso GS-fotablas sikeret unnepelhette, tehat 25 evesen erett mar egy nagyobb meneteles. Itt jott el, Ryan Harrisont, Mahut-t es a jo formaban levo Uchiyamat a kvaliban verte el, majd szep sorban Munart, a sotet lo Opelkat es Basilashvilit is kipipalta. Mint egy igazi nemet, nagy kuzdo, erosen tud utni, balkezes szervai szepen ulnek, de a legnagyobb fegyvere viszonylagos ismeretlensege, nehez belole felkeszulni, nincs h2h meg egyeb tapasztalat amire lehetne tamaszkodni. Radar alatt, folyamatos underdogkent teher nelkul, felszabadultan jatszhat ma is.

Medvedev a nyarat nagyon megnyomta, megmutatta miert top 10-es, es miert valhat vilagelsove is. Harom torna, harom donto, a harmadikat, Cincinnatiben egy Masters gyozelemre valtotta. Viszont a tank szivarogni kezdett Ohioban is, arra nem volt ereje hogy rendesen megunnepelje elete legnagyobb sikeret. New Yorkban is egyre jobban kijon a faradtsag, Dellien ellen sokat szenvedett gorccsel, masnap Lopez ellen csak az adrenalin jutatta tovabb, amit troll modon meg is koszont az ot vegig pfujolo luzer kozonsegnek. Teljesen kiborult azon a meccsen, akar le is leptethettek volna. Egyertelmu hogy fizikalisan es mentalisan is kimeruloben van.

Komoly favorit az orosz, de szerintem sokkal szorosabb lesz a meccs, mint azt a bukik varjak. Ha Dellien jo volt egy szettre, Koepfer kettore is jo lehet, de akar egy tiebreak is zolditheti a tippet. Nem lepne meg ha a nemet menne tovabb, sot, ha szerencseje van akar a legjobb negyig is eljuthat (persze ha Djokovic tenyleg serult, es Wawrinka meg wawrinkazik egyet).

Koepfer, Dominik - Medvedev, Daniil: Játékok száma - Felett/alatt tipp