A roman-kanadai lany tovabb robog elete elso, es aligha utolso Grand Slam trofeaja fele, nalam legalabbis o az elso szamu eselyes.

Mar 16-17 evesen megmutatta hogy hatalmas tehetseg, de iden robbant be igazan. Ahogy jottek az egyre jobb eredemenyek, ugy lett egyre tobb tapasztalata es onbizalma, ott tartunk hogy a topeselyesek egyike a legnagyobb tornakon is. 2019-ben 42-4 (az egyiket feladta) a merlege, kozte 3 tornagyozelem, es mi lett volna ha nem serult honapokig (mondjuk Torontot is ugy nyerte hogy mindenhol be volt kotve, mint egy mumia). Az alig 19 eves lanynak a top 10-esek elleni merlege a leglenyugozobb, ami 7-0!!! Csak egy embertelen nagy csoda valaszthatja el, hogy hetfotol mar o is kozejuk tartozzon. A tenisze szinte tokeletes, mar-mar Serena erejevel bir, ami remek alap az aggressziv jatekahoz, emellett taktikailag is kivalo, a ritmust nyesesekkel, ejtesekkel tori meg. Mentalisan nagyon eros, nem veletlenul hivjak a dontoszett kiralynojenek, es a fentebb emlitett merlegeit sem a szel fujta ossze. Csakis a serulesek akadalyozhatjak meg hogy legenda legyen.

Mertens stabilan hozza az eredmenyeket, de kozel sem egy szint a ket lany. A belganak ez a top10-20 kornyeke lehet a plafon, bar meg csak 23, egyelore nem latom mivel lephetne elorebb. Az alapvonalrol jo, meglehetosen gyors laba van, nagy kuzdo, de nincs olyan fegyvere amivel tobbre vihetne.

Ha nem szol kozbe valami serules, vagy nem ijed meg elete elso GS-negyeddontojetol (marpedig eddig nem mutatta felos oldalat), akkor ez sima Andreescu kell hogy legyen.

Andreescu, Bianca Vanessa - Mertens, Elise: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp