Az Azerbajdzsán - Horvátország mérkőzés után veszi kezdetét egy kulcsfontosságú összecsapás.

Magyarország a horvátok legyőzésével és az eddigi kötelező győzelmek teljesítésével kezébe vette a sorsát. A szlovákok ellen az első meccs nem jött össze, de ez tipikusan az a meccs lesz, ha jön a győzelem, akkor senki nem foglalkozik majd a kinti vereséggel. A vendégek legyőzhetőek, ezt a horvátok tökéletesen reprezentálták a pénteki napon, ráadásul a körbeverés faktor miatt a gólkülönbség jelentősége is felértékelődik. A szlovákok 4 gólos veresége ellenére továbbra is kiélezett meccs várható, legfeljebb most még jobban a magyarok felé billen a mérleg nyelve. A csoport másik meccsén Wales hozta a kötelezőt, de az azeriek rendre megszorongatnak mindenkit, előbb-utóbb pontot szereznek, erre leginkább otthon van esélyük, legközelebb Horvátország ellen.

A montenegrói meccsnek semmi tétje nem volt, mindössze arra volt jó, hogy Marco Rossi csapata ne rögtön élesben menjen neki az EB selejtezőnek. Az edző és a játékosok újra találkoztak. A meccsen voltak pozitív és negatív dolgok egyaránt, utóbbiból volt, de a fejekben már a nyári szünet óta a szlovákok elleni hazai rangadó jár. A csoportban a hazai pálya extrán fontos, az azeriek meccseit leszámítva pont a szlovák - horvát 0-4 volt az első olyan eredmény, ahol nem gyűjtötte be a 3 pontot a pályaválasztó.

Szlovákia súlyos vereséget szenvedett a csoport favoritjától, így a soron következő két mérkőzés (most a magyarok ellen, majd októberben Wales ellen) létfontosságú számukra, gyakorlatilag nem maradt hibázási lehetőségük. Egy vereség után már csak a rájátszásban bízhatnak.

Egyénileg a horvátokhoz hasonlóan a szlovákok is jobbak, de csapatként legyőzhetőek, mivel minden komolyabb meccsen betliznek. Magyarország nagy sansz előtt áll, a horvát-walesi-szlovák listáról egy nemzetet lehúzhat a 3 pont megszerzése esetén. Szoros meccsre számítok, szűk különbségű magyar sikert tippelek.

Teljes játékidő - Mérkőzés