Péntek 13-ára hoztam egy tippet az Amstetten - Vorwarts Steyr mérkőzésről. Amikor megláttam ezt az összecsapást, úgy éreztem, hogy Ausztriában ez lehet a nap meccse, de nekem fogadás szempontjából mindenképp.

Az Amstetten (2-0-4) augusztusban nekem nem okozott csalódást a szurkolóival ellentétben. A jó nyitányt követően, 6 forduló után a kieső zónába sodródott az együttes. A játékukkal továbbra sincs gond, viszont rengeteg gólt kapnak ( 2. legtöbbet a bajnokságban) és a liga egyik legjobb támadósora ellenére a helyzetkihasználás még mindig nem az igazi. Bár legutóbb a Horn (2:4) ellen Maderner duplázni tudott, de a gyengécske védelem már bő negyedóra elteltével előrevetítette a vereséget. Ami biztató, hogy azért ezek a támadók mégiscsak formában vannak (Maderner, Peham) és nagyon veszélyesek, valamint a Horn ellen Drga is a kezdőben kapott szerepet.

A Steyr jelenleg erőn felül teljesít az idei kiírásban és 4 győzelemmel, valamint 2 vereséggel a dobogó 3. fokát foglalják el. Ez a lendület a balkáni légiósok mellett (Mustecic, Martinovic, Sulejmanovic) elsősorban a nyári vérfrissítésnek köszönhető. Alin Roman nagyon él, 4 találatot szerzett, az előző körben a Dorbirn (3:2) ellen duplázott és akkor még nem beszéltünk Yilmaz-ról, Bibaku-ról, vagy a középpályán Brandstatter-ről, valamint Kirschner-ről, akik szintén remek erősítésnek látszanak. Tehát elég bő a keret, ami egy hosszú szezonra nézve igencsak kifizetődő lehet.

Lenne még egy fontos tényező, mégpedig, hogy mindkét csapat a legjobbjait küldheti ki a pályára, mivel (előreláthatólag) komolyabb sérült, illetve komolyabb hiányzó egyik oldalon sincs. Összességében az Amstetten játssza a nyíltabb focit, de a Vorwarts az eredményesebb. Érzésem szerint jó kis mérkőzés fog kikerekedni ebből, csak úgy, mint a "tavalyi" 4:0, vagy épp a 4:1 és akkor már már fel is vehetjük a pénzünket. :)

Gólok száma - Felett/alatt