Nem meglepő, hogy ezt a meccset választottam, miután hazájában a KBK ellen rakni hazai pályán a legnagyobb butaság lenne. Így amikor underdogként vannak feltüntetve, lazán behúzhatjuk az 1X-et.

Nyilván a Kristiansund se verhetetlen otthon, azonban ez egy kifizetődő taktika szokott lenni. Idei 9 meccsükből kettőt vesztettek el (Stabaek, Bodo). A Stabaek ellen végig mezőnyfölényben voltak, azonban egy kontra letaglózta őket. Az akkor kiesőhelyen lévő gárda így óriási meglepetésre elvitte a három pontot a kikötővárosból. A Bodo elleni egy másfajta meccs bolt, miután a bajnoki címért küzdenek a sárga-feketék. Akkor elsősorban csatárposzton volt hiány a klubnál, miután Kastrati sérült volt, míg Amang eladás már a levegőben lógott. Támadók nélkül nem volt sok esélyük és végül szoros vereséget szenvedtek (1-2). A meccs csak egy hónapja volt, azonban a probléma azóta megoldódott. Amang már Spanyolországban kergeti a labdát, míg a helyére érkezett Pellegrino, míg Kastrati felépült és már gólt is szerzett azóta. Ami ennél is jobbá teszi a helyzetet, hogy a hazai csapatnál egyáltalán nincs se eltiltott, se sérült. Michelsen mester a legerősebb kezdőt tudja felküldeni a pályára, így pedig elég nehéz dolga lesz a Brann csapatának. Egyébként mióta visszajutott a KBK az Eliteserienben, azóta mindkét alkalommal verte a bergenieket (1-0) otthon. Mondanom sem kell, szeretnék megtartani ezt a jó szokásukat.

Mindössze három pont van a két csapat között mégis a vendégcsapat a favorit. Ez a közelmúltat és a játékosállományt tekintve is furcsa. A bergenieknél Daouda Bamba továbbra is eltiltását tölti, míg a középpályáról Ordagic és Haugen sérültek. Utóbbi kettő pótolható, mivel van egy rakat középpályásuk és ez sikerült a Lillestrom elleni idegenbeli siker alkalmával is. A támadó poszt neccesebb, ahonnan két játékos kivételével eladtak mindenkit a nyáron. Bamba ugye nincs, míg a 38 éves Karadas bevethető. Nem gondolnám, hogy ő kerülne be, mivel két hete se sikerült kiharcolnia a kezdőben való szereplést. Azonban Nilsen mester azt nyilatkozta pár nappal ezelőtt, hogy komolyan gondolkozik Karadas kezdőbe állításán, ami a legnagyobb hiba lenne, amit el tudok képzelni. Nilsen mestertől amúgy kitelik, mert nem kevés fura dolgot csinált már az utóbbi hónapokban a csapatnál - ennek is köszönhetően teljesen esélytelenek a dobogóra és zúgtak ki szégyenszemre az EL első körében. A Lillestrom elleni meccshez képest Berisha visszatérhet, aki szélső, de szintén játszott (több, de inkább kevesebb sikerrel) támadót is. A hónap elején ajánlottam a Lillestrom ellen is a Brannt. Akkor nem jött (1-3), viszont nehezen hiszem el, hogy újabb bravúr győzelmet tudnak aratni. Ott a kanárik kimondottan gyengén játszottak, amihez párosult egy borzasztó kapus teljesítmény is. Ennél most sokkal jobb hazai teljesítményt és minimum pontszerzést, de inkább győzelmet várok!

Kristiansund BK - Brann: Dupla esély - Dupla esély tipp