Topmerkozessel ter vissza a valogatott merkozesel utani szunetrol a Bundesliga. A BVB - Leverkusen es a Koln - Monchengladbach is rangadonak szamit, de a fomusoridot termeszetesen a Lipcse v Bayern merkozes kapta meg, ahol a ket csapat jatekstilusabol adodoan alsohangon garantalt 4 gol, de ma meg ettol is tobbre szamitok.

A Lipcse szezonbeli osszes tetmerkozeset megnyerte, legjobban az Osnabruck (2-3) szorongatta meg oket a kupaban. A bajnoksagban csak a Frankfurt uszta meg eddig harom gol alatt, Nagelsmann es a Lipcse kozotti kemia mar most csucsra van jaratva. Werner Bayern szerzodese sokaig realitas volt, de aztan a bajor vezetoseg dobta ot, aki szerzodest hosszabbitott, s az osszes BuLi meccsen eredmenyes volt, legutobb mesterharmasig jutott, s a folytatasban is garantalt a Werner-show. Nagelsmann ismeri a Bayern gyengeit, Pavard bizonytalansaga tunt fel a fiatal edzonek, aki a Werner-Poulsen-Forsberg triot ereszti majd a vb gyoztes vedore.

A Bayern is sikeresen vette a kupafordulot, de a Hertha elleni nyitomeccsen a viszonylag gyors vezetes ellenere a vegen az egyenlitesert kellett menni. Lewandowski Gelsenkirchenben lott egy klasszikus mesterharmast, mig az elso olyan golra, amit nem a lengyel golzsak szerzett, a Mainz elleni meccsig kellett varni, ott a bajor garda hatranybol utotte ki (6-1) latogatojat. Kovac Coutinho kesei visszaerkezese miatt ujra visszater a Muller-Lewandowski paroshoz, ami evek ota mukodik a BuLiban, mig hatul Pavard helyett Kimmich jobb szelen jatszatasa lenne nagy huzas.

A valogatott meccseken a sztarok kozul sem Werner, sem Lewa nem talalt be, ellenben Coman, aki harom golt is lott. A golok tehat a labakban maradtak, egeszen eddig. A ket csapat egyutt mindossze 5 golt kapott, de itt a tamadojatek fog dominalni, mely mutatoban kozosen mar husznal jarnak. 2-2 alap ezen a meccsen, de ugy gondolom, hogy lesz gyoztese a parharcnak. Tippem: 4.5 gol felett.

Gólok száma - Felett/alatt