Pár órán belül kiderül, hogy a válogatott mérkőzések miatti két hetes bajnoki szünetet miként tudták kihasználni az OTP Bank Liga csapatai. Fogadói szempontból nehéz ilyenkor megítélni, hogy kinek jött jól vagy kinek törte meg a lendületét a hosszabb pihenő. Pontosan emiatt esett a választásom erre a párosításra és erre az opcióra, mert ez az előzőszezonban mind a három Kisvárda-Mezőkövesd párosításban megállta volna a helyét. A csapatok eddigi teljesítményét nézve most is jó eséllyel számíthatunk arra, hogy realizálódik a várakozásunk.

A Kisvárda az előzetes várakozásokat felülmúlva kezdte a szezont. Három győzelemmel és két vállalható idegenbeli vereséggel nyitottak a szabolcsiak és az így szerzett 9 pontjuk perpillanat a 4. helyen tartja Őket a tabellán. 7 lőtt góljukból Gheorghe Grozav egymaga ötöt vállalt, a 8 kapott találatukból hetet a MOL Fehérvár (3) és a Debrecen (4) elleni idegenbeli meccseiken kapták. Hazai pályán még nem veszített pontot és nem kapott gólt a csapat. Ezért gondolom azt, hogy hosszabb távon ez nem egy tartható állapot egy másodéves újonccsapat számára. Ráadásul most egy olyan csapat érkezik a Várkerti Stadionba, aki szintén a várakozásokon felül kezdte a szezont.

A Mezőkövesd 4-0-1-es mutatója még a legoptimistább szurkolóikat is meglepte, a csapat helyezéséről (2.) már nem is beszélve. Azért az előző fordulóbeli, Paks elleni hazai pályás vereségük már rávilágított arra, hogy túl magasan vannak ahhoz, hogy elkezdjenek szédülni. Úgy látszik, ha gólvágójuknak és egy személyben irányítójuknak Cseri Tamásnak nem megy a játék, akkor könnyebben sebezhetőek. Csak halkan jegyzem meg, hogy Cseri a "Matyók" előtt Kisvárdán volt a közönség kedvence.

Egymás ellen, pályaválasztástól függetlenül gól gazdag, nyílt sisakos mérkőzéseket játszottak eddig az első osztályban. Most is hasonló mérkőzésre számíthatunk.

Kisvarda - Mezőkövesd: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp