Megkezdődik a 2019/2020-as Bajnokok Ligája, ahol már az első fordulókban láthatunk majd remek kis összecsapásokat. Ilyen lesz a Benfica - Red Bull Leipzig meccse is, ahol a Lipcse csapatában két magyarért is szoríthatunk majd. Gulácsi és Orban csapata tavaly remekül szerepelt a Német Bajnokságban, aminek a jutalma az idei Bajnokok Ligája indulás.

Beszéljünk kicst a portugál Benficáról. A Portugál bajnokságban eddig csak a Portotól kaptak ki, a többi meccsüket simán hozták. Ami leszűrhető volt ebből a pár meccsből az az, hogy idén is egy kreatív focit játszó, támadó csapat lesz a Benfica, aki inkább a gólok rúgdosásában fog jeleskedni, mint sem a betonbiztos védekésével.

A lipcsei csapat remekül kezdte ezt a szezont is. 3-ból 3 győzelemmel indítottak, azonban a mai nap, szombaton, amikor írom ezt az elemzést, még fognak játszani egy rangadót a Bayern München ellen, majd pedig vasárnap utaznak Portugáliába. Csak úgy mint a Benficáról, a Leipzigről is az mondható el, hogy remek támadó futballt játszanak. Nagyon kreatív támadósoruk van Timo Wernerrel az élen.

Mi várható a keddi meccsen? Mindkét fél azt fogja játszani amit tud. Támadni, kapura lőni, és lehetőleg gólt szerezni. Itt nem lesz taktikázás, tökölés, kőkemény támadó focira számítok, ahol akár már az első félidőben lehet több gól is. Kritikus lesz, hogy mikor esik az első gól. Ha már az első félidőben, akkor szinte biztosra veszem, hogy simán fog mindkét csapat gólt lőni, de ha esetleg csak a másodikban, akkor is nagy esélyt látok rá. Nálam ez a meccs sima Mindkét csapat gól, így be is húzom azt GG-re.

Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem