Az az egyetlen BL-csoportmérkőzés vár a milánói Interre, amelyiket mindenképpen muszáj megnyernie. Muszáj! És bizony még ezen dolog teljesítése után sem lehet egyáltalán biztos abban, hogy valamiféle átmeneti nyugalomra lelhet, hiszen abban az F-csoportban, ahol a Slavia Prága együttese mellett még az FC Barcelona és a Borussia Dortmund lesznek az ellenfelei, még az olasz gárda csehek elleni - esetleges - hazai győzelmük után sem lehetnek biztosak az Inter játékosai sem a Bajnokok Ligája-továbbjutásban, sem pedig az Európa Ligában való további szereplést jelentő 3. helyezés elérésében.

Szerintem az azért mindenképpen a hazaiak előnyét jelentheti majd, hogy az elmúlt hétvégi olasz fordulóban minden különösebb megerőltetés bírtak nyerni 1-0-ra az Udinese elleni meccsen. A milánói focistáknak nem kellett megküzdeniük az utazás okozta fáradalmakkal sem, hiszen otthon játszottak, s az ellenfél is annyira gyenge volt, hogy az 1 gólos győzelem mellett még a meccs közbeni "pihenést" is megengedhették maguknak. Az is megnyugtató lehet az olaszok számára, hogy az általam is és biztosan még nagyon-nagyon sokan mások által is megkülönböztetett figyelemmel kísért két "kölyök", Stefano Sensi és Nicolo Barella egyaránt jól szerepeltek. Azt a győztes találatot éppen Sensi szerezte, de szerintem Barella sem teljesített gyengén.

Igaz, az Interhez hasonlóan a saját hazájukban éllovas csehekről is el lehet mondani, hogy jó formában vannak és 9 forduló után még nem találtak legyőzőre Csehországban, ám mostan az a helyzet lesz náluk, amikor nem hazájuk bajnokságának egyik csapata, például az FC Slovacko vagy a prágai Bohemians lesz az ellenfelük, hanem az olasz Serie A listavezetője, az FC Internazionale Milano.

Nem lesznek hiányzók a csapatokban. Ugyan a holland Stefan de Vrij és a belga Romelu Lukaku kisebb sérülésekkel bajlódnak, de szerintem teljesen meggyógyulnak majd meccs kezdéséig. Ha pedig véletlenül mégsem, akkor sincsen semmi gond, hiszen például Romelu Lukaku helyett az argentin "gólzsák" Lautaro Martinez szerepelhet majd. Márpedig ő hasonlóan veszélyes csatár lehet a vendég Slavia Prága kapujára, mint a korábban említett belga "óriás".

Tipp: győz az Inter.

Inter - Slavia Prága: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp