Ezek a péntek esti holland bajnokik sokszor csapnak át vad gólzáporba. Az idei szezonban volt már 3-1, 4-1 és volt már 5-1 is az aktuális forduló nyitó találkozóján. Az Twente - Heracles meccsen is minden jel arra utal, hogy egy élvezetes találkozó lesz. Kicsit meglepő mégis, hogy a bukik meglehetősen kellemes oddson mérik az over 3,5-öt.

A Twente legutóbbi otthoni bajnokiján megszerezte első hazai győzelmét - a PSV (1-1) és a Waalwijk (3-3) elleni remiket követően az Utrecht (3-1) ellen már nem hibáztak. Egy hete pedig a Sittard (2-3) otthonából hozták el magabiztosan a pontokat. Elég jól rajtoltak (3-3-0) és jelenleg a harmadik helyen állnak. Kicsit a tippet gyengíti, hogy a Nakamura - Vuckic - Cantalapiedra támadó hármas előbbi eltiltása miatt megbomlik. A mindössze tizenkilenc éves, de már három gólnál tartó japán támadó hiányozni fog, azonban a csapat egyik fegyvere a pontrúgások nélküle is veszélyesek lesznek. Nemcsak a szöglet és szabadrúgás variációk miatt bizakodhatnak a hazai szurkolók, hanem az miatt is, hogy a Heraclest az utóbbi tíz évben egy vereség mellett kilencszer vesztesen küldték haza. Nem is kellett messzire haza menniük, mert a két város mindössze húsz kilóméterre van egymástól, azaz riválisokról beszélünk. Felfokozott hangulat és 30.000 szurkoló várható az impozáns De Grolsch Veste Stadionba.

Vendég oldalról a védekező középpályás Osman fog hiányozni, így az esélyek teljes mértékben a hazaiak mellett szólnak. Egy ilyen derby mégis kiszámíthatatlan amit a hazai szorzó változása is mutat: 1.85-ről 2.30 -ra emelkedett. Az over is kicsit rizikós, de ezen az oddson én mégis inkább ezt vállalom.

FC Twente - Heracles Almelo: Gólok száma - Felett/alatt tipp