Az Avtomobiliszt ott kezdte ezt az alapszakaszt, ahol az előzőt abbahagyta. A tavalyi évben rekordokat is döntöttek a hazaiak, de a rájátszás nem jött össze nekik. A nyáron tovább erősítettek, és mivel a CSZKA és az SZKA is meggyengült, a Metallurg pedig az utóbbi időben nem igazán remekel, minden esélyük megvan idén (tavaly is megvolt), hogy megnyerjék a bajnokságot. Az idős veterán Pavel Datsyuk bár sérült, de nagy segítségükre lehet a kupa elhódításában. Nigel Dawes és Geoff Platt is a nagy gólvágók közé tartozik, kapuban pedig a cseh válogatott Jakub Kovar biztosítja a kevés bekapott gólt. Dawes az eddigi 7 meccsen 5 gólt és 3 assistot, míg a fiatal kanadai Macek Brooks 4 gólt és 4 assistot osztott ki.

A kínai illetőségű Kunlun megint a liga alja felé kezdi a szezont. Bár még messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de ezzel a kerettel azért az várható, hogy nagyon maximum a rájátszás kiharcolása a cél. A két kapus közül a 93% körüli védési mutató az NHL-ben jó lenne, de KHL szinten kevés. A támadók közül Adam Cracknell szerezte eddig a legtöbb pontot, szám szerint ötöt, de akiknek igazán oda kéne tenniük magukat, azok még nyári álmot alszanak. Wojtek Wolski lenne az egyik illető, akinek el kéne kezdenie a pontokat gyártani, Brandon Yip a másik.

Az emberhátrányos védekezésben szinte megegyezik a két csapat. Azonban a Jekatyerinburg minden 3. előnyét gólra váltja a statisztika szerint, ami nem jelent jót a kínaiaknak (akik annyira kínaiak, mint Te, aki ezt olvasod). Az Avto jelenleg vezeti a ligát, és az SZKA és CSZKA eddigi játékát elnézve még egy darabig vezetni is fogja. Védekezésben is egy magasabb szintet képviselnek a hazaiak, de a támadósoraik messze jobbak mint a vendégeké. A sima rendes játékidős hazai siker majdhogynem garantált holnap, de a gólszámos fogadóknak a 3 hazai gól fölé is erősen ajánlott. Sima hazai sikert várok, akár hendiben is.

Avtomobilist Yekaterinburg - Kunlun Red Star: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp