Az MLS alapszakaszához közeledve felpörögnek az események. A csapatok többségének még három meccse van bizonyítani, de többnek már csak kettő. Csütörtökön nagy kínálat vár ránk, hat meccset is rendeznek. A gólok szempontjából kettő is érdekes lehet, de csak az LA Galaxy vendégjátékán találunk csak megfelelő oddsot.

Mind a hazaiak, mind a vendégek jelenleg playoffot jelentő helyen tanyáznak, ám ha nem figyelnek könnyen bajba kerülhetnek. A Realtól három, a Galaxy-tól pedig négy pontra van a feltörekvő Portland. Az utóbbi meccseken Zlatanék jobban kapkodták magukat, hogy megmutassák hol a helyük. A Kansas City kiütéséből (7-2) mesterhármassal vette ki részét a svéd támadó, aki már huszonhét találatot szerzett, de még sincs a a góllista élén - városi rivális csapatból Vela kettővel előtte van. Schelotto mester előszeretettel játszat 4-3-3-at csapatával, ahol a középpály motorja, Jonathan dos Santost. A mexikói fiatalon a Barcelonát is megjárta, ahol csak perceket kapott, de a Villarealban már beküzdötte magát a kezdő csapatba is. Harmadik szezonját tölti Californiában, és a játéka fokozatosan javul.

Érdekes, hogy hazai oldalon a házi góllövő listát vezeti, de a Fradi stadionban játszott válogatott meccse után, a szlovák Rusnak kétszer se került a bajnoki keretbe - mikor igen, akkor be is talált. Salt Lakeben is a középpályán van az ész, a horvát Damir Kreilach is idén futja legjobb szezonját.

Egymás elleni meccsükön gyakran nyíilik ki a gólzsák, utolsó tíz találozásuk alkalmával hatszor jött az over3,5 és ilyen kiélezett szituációban most is gólokat várok.

Real Salt Lake - Los Angeles Galaxy: Gólok száma - Felett/alatt tipp