A két rangadó, és három pont után jöhet egy jó kis szerdai Bajnokok Ligája meccs a Kielnek, ami most (is) a kötelező kategóriába tartozik.

A kieliek mindig is ismertek voltak a gyors lerohanós kézijükről, ám az előző évben nem tudták kiharcolni a BL indulás jogát, így most újult erővel tértek vissza a legrangosabb európai kupába. Tavaly megnyerték az EHF Kupát, a keretet gyakorlatilag majdnem egyben tartották, a kapuból Wolff lépett le, Vujin pedig a Sportingba igazolt. Kezdésként 30 gólt vertek a Kielcének, majd a Veszprémet lépték le idegenben, gyakorlatilag esélyt sem hagyva a bakonyiaknak, végig vezetve 37 gólig jutottak. Hagyományosan a kiváló szélsőjáték volt a kulcs mindig is a németeknél, jelenleg Ekberg és Damhke a két biztos kéz a szélen, valamint a kis Landin. Nagyon sok leindítás gólt szereznek, masszív a védelem, bárkit lerohannak, szombaton a veszprémieket is szana szét futották. Középen akadnak nagylövők, mint Bilyk vagy Nilsson, de vannak kisebb kreatív játékosok, mint Zarabec, aki mesterien tör be, vagy hozza helyzetbe a két német válogatott beállóst, Pekelert és Wienceket. És akkor még ehhez jön a múlt heti forduló játékosa Reinkind és Weinhold. Egész jó csapata van Jichának, aki Gislasontól vette át a csapatot.

A brestiek viszonylag egy teljesen új kerettel vágtak neki ennek a szezonnak, Raul Alonso főleg szláv játékosokkal indult meg, kiegészülve a volt veszprémi Accambrayval. Két vereséget szenvedtek, pedig a csoport könnyebb csapataival mérkőztek, mind a Porto, mind a Montpellier 27:25-re verte a fehéroroszokat.

A végeredmény nem lehet kérdés, maximum annyi, hogy mennyit tesznek közé a németek. Kétszer játszottak eddig ilyen felállásban, a 33-at mindig megdobta a Kiel, most sem kellene, hogy probléma legyen.

THW Kiel - Brest HC Meshkov: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp