Több szempontból is érdekes kis összecsapás lesz a Bochum - Darmstadt. Mindkét csapat többre hivatott, de a rajtnál beragadtak. Hazai oldalon Butscher edzővel kezdték a bukdácsolást, de két kör óta már Thomas Reis irányít. Bár látszik a fejlődés, de még így is győzelem nélkül állnak: mindössze négy döntetlent tudtak összehozni Anthony Losilláék. A vendégek három remi mellett a második fordulóban nyertek elöször és utoljára a szezon hét meccse alatt. A két gárda jelenlegi helyezését tekintve a szombati találkozó kiesési rangadónak tünik, de minden bizonnyal a bajnokság végén egyik csapat számára se lesz ilyen meleg a pite. Kérdés tehát, hogy most melyikük indul el, ezért élet halál harca számítok.

A bochumi szurkolók a kongói csatárukban, Silvère Ganvoulában bízhatnak, aki ősszel hét hét meccs alatt hétszer talált be - igaz, hogy közte van a Baunatal elleni kupameccs (3-2) is, ahol mesterhármast szerzett. A technikás spíler társa lehetne a dél-koreai Chung-Yong Lee, de ő még a térdsérülése után nem százas - így valószínűleg nem játszik.

Érdekes, hogy a vendégek csapatában is van egy dél-koreai, Seung-Ho Paik. A válogatott középpályás az előző évben a Gironában még csak epizódszerepet sem kapott, így érthető volt a váltás, új csapata utolsó két meccsén már kezdőként lépett pályára. A Darmstadt számára a Merck stadionon kívül nem sok babér termett eddig (0-1-3 1:7). Az igazsághoz tartozik, hogy a remit a Hamburg otthonában (1-1) érték el, de utaztak a Sandhausen (1-0) és legutóbb a Heidenheim (1-0) otthonába is. Ezen erősebb csapatok ellen is partiban tudtak lenni, azonban most más jellegű játékra számítok. Ez az a meccs, ami menni kell előre és meg kell nyerni - így gondolkodnak a hazaiak is, épp ezért én gólokra számítok.

VfL Bochum - Darmstadt 98: Gólok száma - Felett/alatt tipp