Igencsak tekintélyes a két csapat által hiányolandó játékosok listája: a brazil-olasz Emerson Palmieri, a német Antonio Rüdiger, a francia Olivier Giroud, a dán Andreas Christensen és az angol válogatott Ruben Loftus-Cheek, illetve az ír Shane Duffy, a brazil Bernardo, a kolumbiai Jose Izquierdo, az olasz Ezequiel Schelotto, a nigériai Leon Balogun, az iráni Alireza Jahanbakhsh, a belga Leandro Trossard és Solly March.

Úgy vélekedek, hogy a hazaiak fognak nyerni, ezért rájuk is tippelek, hiszen nekem úgy tűnik, hogy a fővárosiak számára fontosabbak azok az ezen a meccsen megszerezhető pontok, mint amennyire ezek fontosak lehetnek a vendégeknek. És abból kiindulva, hogy a jobbiknak számító hazai csapatnak fontosabb a győzelem, ráadásul ezért még motiváltabbak is a játékosai, mint a vendégek, így meccs előtt nem tűnik túl rossz ötletnek a házigazdák győzelmére fogadni. Aztán, hogy végül mi lesz majd ebből, azt nemsokára – talán - meglátom és megtapasztalom. Természetesen én bízok a Chelsea sikerében, hiszen látom, hogy Frank Lampard még akkor is jó úton halad a fiatalítással, ha egyelőre még döcögős ez az út és olykor kellemetlenebb dolgokkal is muszáj szembesülnie az ígéretes trénernek.

Apropó, jut eszembe, ha már "terítéken van" a Chelsea csapatánál zajló fiatalítás. A 18 éves Callum Hudson-Odoi neve már ismert lehet többeknek, és biztosra veszem, hogy a 20 éves Mason Mount és a 21 éves Tammy Abraham neveket is kezdik már megismerni és megjegyezni egyre többen a focit kedvelők közül, vagy még akár a szintén 21 éves Fikayo Tomori nevét is, ám jelzem, hogy a 19 éves angol utánpótlás válogatott labdarúgó Reece James felépült a sérüléséből és ezentúl már ő is bármikor játszhat. Persze, meglehet, hogy neki sokkal több ideig tarthat majd "beverekednie" magát a kezdőcsapatba, ugyanis ő hátvéd, s azért ott vannak az előbb említett Fikayo Tomorin kívül - és többen mások mellett - a 24 éves francia Kurt Zouma és a 23 éves Andreas Christensen is, ám én egyáltalán nem aggódok Reece James miatt, hiszen tutira biztosan eljön majd az ő ideje is.

Ennek az eddig tőle méltatlanul gyengén teljesítő és ezért egyelőre csak 11. helyezett fővárosi együttesnek égetően szüksége van arra, hogy "megcsapja" a még nála is gyengébben teljesítő vendégcsapatot.

Tipp: győz a Chelsea.

Chelsea - Brighton & Hove Albion: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp