Nem hiszem, hogy a San Jose Earthquakes szurkolóknak sok köröm maradt az ujján a csapat utóbbi hetekben mutatott produkciója után. Az élet azonban mindig tartogat második esélyt, és ezt ők ki szeretnék használni. Két forduló maradt hátra az MLS alapszakaszából, és bár négy körrel ezelőtt még rájátszást jelentő helyen álltak, négy vereség taccsra vágta az egész éves teljesítményüket. Nem lesz könnyű dolguk, mert előbb a Seattle Sounders fogadják, majd az utolsó fordulóban - ha úgy alakul mindegy utolsó utáni lehetőségként a rivális Portland Timbershez látogatnak.

Jelen meccsre nincs hiányzójuk, és Schmetzer mester csapata a támadásokra koncektrálhat. Fontos láncszem a befejezéseknél a rutinos Wondolowski, aki a házi góllövő listát vezeti tizennégy góllal, de ki kell a 4-2-1-es játékrendszerben a támadó középpályások is. Az Espinoza - Eriksson - Qazaishvili tengely huszonegy gólt készített elő!

A vendég oldalon Almeyda mester számára az alap csapatból mindenki eléhető, egészséges. A liga többi csapatához képest elég jól szerepelnek idegenben (4-4-8), de átlagban így is majd két gólt kapnak! Kérdés, hogy picit elkényelmesedve milyen teljesítményre lesznek képesek - de az utóbbi két meccsen nem tudtak nyerni.

Bár a hazai morált befolyásolhatja az a négy meccses vereségsorozat, ami után érkeznek a hétfő hajnali meccsre, de nem hiszem, hogy ez lenne hatással a csapatra, inkább a playoff legeb a szemük előtt. Sok szaki hazai győzelmet elővételez, de inkább a gólokban látok értéket.

San Jose Earthquakes - Seattle Sounders: Gólok száma - Felett/alatt tipp