A előzetes várakozásokat böngészve meg kell állapítanom, hogy az OTP Bank Liga 7. fordulójának egyik legizgalmasabb találkozóját rendezik meg Mezőkövesden, ahol a remekül rajtoló hazai Mezőkövesd Zsóry fogadja a kezdésnél beragadt Budapest Honvéd FC csapatát. Mivel mind a két szakvezető a győzelem reményében küldi pályára a játékosait, ezért gólt, gólokat várhatunk a mérkőzéstől és ebbe bőven belefér az általam várt tipp is.

Kuttor Attila alakulata, a meglepő Paks elleni hazai fiaskó után rendezte a sorokat és két győzelemmel folytatta nagyszerű sorozatát. A Hévíz elleni MK siker kötelező volt számukra, a Kisvárda elleni bajnoki győzelem viszont már a mestermunka kategóriájába tartozott. A rájuk jellemző tudatos, szervezett csapatjátékot mutatták be a Rétköz fővárosában és valami hasonlót várhatunk tőlük ma is. Az előző fordulóban kiállított fehérorosz Aleksandr Karnitskiy játékát nélkülözniük kell és ez a középpályás védekezésüket ronthatja. Ha az itt keletkezett űrt nem tudja megfelelően pótolni a hazai szakmai stáb, akkor az komoly esély lehet a vendégcsapat számára.

A Budapest Honvéd FC szintén jó hangulatban érkezhet a matyókhoz. Egy hetessel végezték ki a Dunaharasztit a kupában és a legutóbbi idegenbeli találkozójukon is sikert arattak Újpesten. Közben volt egy peches vereségük a listavezető MOL Fehérvár ellen, de Giuseppe Sannino vezetőedző szerint ezen a mérkőzésen is jól játszott a csapata. Az olasz tréner kiadta a jelszót: "egyértelmű a célunk, pontokat kell szerezni, meccseket akarunk nyerni!" . Ahol olyan támadó szellemű játékosok vannak mint Lanzafame, Moutari vagy éppen Uzoma, ott lehet bizakodni a győzelemben.

Izgalmas, gólokban gazdag mérkőzésre van kilátás és ebben benne lesz egy-két vendégtalálat is.

Mezőkövesd - Budapest Honvéd FC: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp