A Merkantil Bank Liga 10. játéknapjának nyitómérkőzésére egy nagyon fogadóbarát szorzóval jöttek ki a fogadóirodák. Valószínűleg nincsenek tisztában az MTK Budapest - Nyíregyháza Spartacus találkozó vendégcsapatot érintő előzményeivel, ezért érdemes gyorsan lecsapni a hazai győzelemre.

A fővárosi alakulat egy nyögvenyelős rajt után úgy tűnik hogy megtalálta a helyes utat az első osztályba történő visszakerülés érdekében. Lencséék egy kicsit lazán vettek pár találkozót az eddigi mérkőzéseik közül, ennek köszönhetően csak a 4. helyen állnak, viszont bőven lőtávolon belül, egy pontra vannak csak lemaradva a feljutást jelentő második helytől. Michael Boris vezetőedző szerint minden szempontból feltérképezték a vendégcsapatot, így más nem lehet a céljuk a találkozón, mint a győzelem. A góllövésben is jeleskedő Bognár István és Vass Patrik vezérletével erre nagyon jó esélyük van.

Annál is inkább, mert a vendég Nyíregyháza Spartacus FC az eddig sem kirakatba illő teljesítményét a legutóbbi fordulóban egy gyalázattal is megkoronázta. Mióta az eszemet tudom (több mint 50 éve) nem volt még példa arra, hogy a saját szurkolóik ítéljék el leginkább a saját csapatukat. Most az ETO elleni mérkőzésen történtek miatt erre is sor került. Részletezni nem kívánom az ott történteket, de annak a mérkőzésnek a kapcsán elveszítették a vezetőedzőjüket Zoran Spisljakot is , ami kapásból nem egy jó ómen. Ráadásként nem túlzás kijelenteni, hogy egy morálisan teljesen szétesett társaság veszi fel a harcot egy önbizalomtól duzzadó alakulat ellen.

A jó formában lévő MTK-nak rutinfeladat lesz a mostani Spartacus legyőzése.

MTK Budapest - Nyíregyháza Spartacus: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp