Szépen lassan tér vissza az élmezőnybe csípősérülése után Andy Murray, aki ezzel a két győzelemmel Pekingben 220 helyet javított a világranglistáján, és jó eséllyel, első körös győzelmekkel, az év végére újra a top 100-ban találhatja magát. Szó volt arról is, hogy visszavonul, de a sikeres kezeléseket követően újra versenyezhet, gyakorlatilag bárhol szabadkártyát kap, és a győzelmek reményt és hitet adhatnak neki. Augusztus elején tért vissza Cincinnattiben, 9 meccset játszott, egy laza 5/4 a mérlege. Azért a komplexebb játékosok még elverik, múlt héten Alex de Minaur verte, de challangeren kikapott Matteo Violatól is. Ugyan nagyon szívós spíler, de a sorozatterhelést még újra szoknia kell, a hosszabb meccsek sem neki kedveznek még. Eddig ugyan több mint öt órát töltött pályán a héten, és az eddig lejátszott öt szettből négy tiebreak volt, eközben a túl oldalon Thiemnek elég volt 2.5 óra is az első két meccsére.

Thiemet salak menőként ismerjük, címei nagyrészét ilyen borításon nyerte, idén azonban villantott kemény pályán is, Indian Wellsben ezres tornát nyert Roger Federer ellen. Néha akadozik a játéka, Pekingben azonban nagyon meggyőző teniszt tett le eddig, Gasquet ellen 6:4 6:1, a hazai pályán versenyző Zhang ellen pedig 6:3 6:3-mal ment tovább. Egybe van az adogatása is, első szerva mögött 80% felett teljesít, és szórja a nyerőket tenyeresből és fonákból egyaránt.

Azt gondolom, hogy ez a tempó, amit Dominic Thiem tol, még sok lesz Murraynek, a kettejük fittségi szintje még nagyon nincs egy szintet, főleg most, hogy Murray kétszer több időt töltött a pályán. Szerintem sima két szettben küldi haza az angolt, tippem egy laza 6:3 6:3.

Thiem, Dominic - Murray, Andy: Játék hendikeppel - Hendikep tipp