Az Európa bajnokság selejtezősorozata a véghajrához érkezett. A 7. fordulóban az I jelű csoportban várható a legnagyobb kiütés, mivel Belgiumhoz San Marino látogat.

A továbbjutás szempontjából irreleváns ez az ütközet. Belgium Oroszországgal karöltve kvalifikálja magát a jövő évi kontinensviadalra, míg San Marino számára a hátralévő 4 mérkőzésen - többek között a csoport gigászai ellen - a kiütést elkerülve, vállalható vereségeket kell hozni. Kazahsztán vagy Skócia ellen pedig egy talált gól már sikersztorivá tenné ezt a kvalifikációt a pillanatnyi 0-28-as gólkülönbség ellenére is.

A két csapat első mérkőzésén 4-0-ás belga siker született, de a belgák hozzáállása nem vallt profizmusra. San Marino a csoport legerősebb ellenfele ellen azon az egy meccsen annyiszor kísérletezett, mint a másik 5 találkozóján összesen, s mindössze az első félidő végén befújt büntetővel sikerült feltörni az amatőrök védelmét. Emellett jól mutatja, hogy a belgák a rá 3 napra következő skót kiránduláson ugyanúgy megrúgták e négyest, míg San Marino Ciprus ellen szinte az egész meccsen nem tudott átlépni az ellenfél térfelére.

Most hazai közönség előtt sokkal többet várok a vörös ördögöktől. Felesleges esszébe foglalni a két csapat közötti különbséget, de tömören: Belgium hibátlan, mindössze egy gólt kaptak, s a legtöbb gólt lőtték, míg San Marino nyeretlen, gól nélkül áll, s a legsúlyosabb vereséget ők szenvedték el. Az oroszok 9-0-ás mészárlására nem látok esélyt, de úgy gondolom, hogy 7 gólig kötelező eljutni a favoritnak. San Marino mostanában az első játékrészben többnyire jól tartja magát, de a szünet után elfogynak, s ekkor ellenfelei rendre érvényesíteni tudjak akaratukat.

Ázsiai hendikep - Asian Hendikep