A kanadai túráján most a Calgaryval találkozik a Kings az Edmonton után. Azt kell mondanom, nem volt rossz az első meccs. 5 gólt lőtt a Los Angeles az Edmontonnak, de így is kikapott. Ahogy annál a meccsnél is írtam, a csatárok eléggé rendben vannak. Be is pörögtek már az elejére. Kopitar 3 pontot szerzett, Dustin Brown 2 pontot, ahogy Lewis és Clifford is 2-2 pontot. Viszont a védelem elég gyengének tűnik az első meccs után. Bár Doughty összehozott egy pontot, de sem ő, sem a többiek nem emelkedtek ki nagyon. Quick teljesítménye kapuban meg maga a borzalom. A 81%-ot sem érte el a védési mutatója, ami még egy ifi ligában is gyenge lenne. Nem lennék meglepve ha hajnalban Campbell kapna bizalmat.

A Calgary az első meccsén egy ötöst kapott az Avalanchetől. Johny Gaudreu és Sean Monaham is megkezdte a pontgyártást. Gaudreo két meccs alatt 2 gólt és 3 asszisztot könyvelt el, míg Monahan 2 gólt és 1 asszisztot. Az előző szezonban a Calgary feltámadt hamvaiból, és volt hogy a ligát is vezette. Lindholm és Tkachuk is bevált a csapatban, Giordano pedig az egyik legjobb védőjátékos a ligában szerintem. Rittich 93.8%-os hatékonyságon áll a kapuban, és egy picivel magasabb mint 2.0 a bekapott gólátlaga. De szerintem ez csalóka egy picit. A Vancouver nem tudott gólt lőni neki az utolsó meccsen, de a Canucks nem igazán tartozik az igazán erőmérők közé.

Mindenképp egy sok gólt várok ettől a találkozótól. Kapuban szerintem mindkét brigád elég gyenge jelenleg, de a Kingsnél a csatársor első blikkre nagyon rendben van, a Calgarynál meg az egyik legjobb. Ha Gaudreau megvillan, ember nincs aki megállítja. Nem gondolom, hogy a Kings meg tudná nyerni ezt a meccset, de ha az Avalanche 5 gólra jó volt a Flames ellen, 3-ra ez a Los Angeles is jó lesz. Az Edmonton ellen már az első harmadban megvolt a két gól. Itt ilyen erős kezdésre nem számítok, de 3 vendég gólra igen. Ráadásul a 2 fölé opcióra 1.70-es szorzót már régen láttam. Egy kombira mindenképp megéri bevállalni, a player special kedvelőinek pedig a Gaudreu gól, illetve a Kopitar pontban lehet érték.

Calgary Flames - Los Angeles Kings: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp