Ázsiában már a világbajnokságra készülnek. A második selejtezősorozatban már olyan együttesek is becsatlakoznak, mint például a 2015-ös Ázsia-Kupa győztes Ausztrália. A mezőny körről-körre szűkül, de a különbségek még most is elég nagyok egy-egy csoporton belül.

Ausztrália a legutóbbi vb kvalifikációja során a második körből továbblépett, Jordánia ellen alulmaradt, de Banglades és Kirgizisztán elleni meccseken könnyedén gyűjtötte be a 3 pontot. E selejtezőkörben szintén az ausztrál-jordániai csatában dől el a csoportelső kiléte, a többiek jelentős lemaradásban vannak a kengurusoktól.

Nepál az ázsiai futballvilágban sem tényező, a világranglistán 161. helyen állnak. A felkészülés jegyében találkoztak Kuvait és Tajvan válogatottjával, majd a sorsolást követően eldőlt, hogy a selejtezősorozatban is összejön a meeting. Két kör után a negyedik helyen állnak, de jelzésértékű, hogy az ausztrálok által 3-0-ra legyőzött kuvaiti csapat 7-0 arányban kiütötte őket. E meccsen a második játékrész végére már fizikálisan is alulmaradtak Kuvaittal szemben, habár 5-0-ás eredménynél indokolatlan volt majd tíz percet hosszabbítani... Rá pár napra Tajvan ellen összejött a győzelem, ám itt a kuvaiti zakó ellenére favoritok voltak.

A mérkőzés jó hangulata garantált, egyrészről azért, mert Ausztrália favorit és minden adott egy gálameccshez, másfelől azért, mert Ausztráliában százezres nepáli kolónia él, főleg Sydney környékén, számukra az Ausztrál Labdarúgó Szövetség 5 ezer jegyet biztosított, ami szűk egy óra alatt el is fogyott.

Félidőnként 2 ausztrál góllal kalkulálok.

Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt