Van egy "Court Pace Index" nevű fogalom az ATP világában, ami az adott torna pályájának a gyorsaságát mutatja, és a sanghaji az egyik leggyorsabb borítás ilyen téren, csak az év végi londoni világbajnokság pályája gyorsabb, azt is az utóbbi években húzták fel.

Szóval ez a gyors pálya, ha valakiknek fekszik, akkor a nagy adogatógépeknek biztosan, és ugye Isner meg pont ilyen. Tipikus amerikai iskola az övé, hatalmas adogatás, bivaly tenyeres, és gyengécske fonák, mármint a top 20-hoz képest gyengécske. Szervái érinthetetlenek, itt ezen a borításon meg még inkább hatványozódni fog, Alex de Minaur ellen 18 ászt ütött, még ausztrál ellenfele mindösszesen egyet, de múlt héten Pekingben Monfils 22-t kapott. Az elmúlt 10 meccséből kilenc (!) alkalommal volt tie break, de a szezonban is magasan ő játssza a legtöbb rövidítést, idén már 52-t, vele nem nagyon lehet melléfogni, ha overről van szó.

Ellenfele az a Lucas Pouille, akinek az edzője Mauresmo, aki régen Murray útját is egyengette. Elég hektikus, képes a szűk elitet is megszorongatni, de ugyanúgy 100 körüliketől meg ki tud kapni, mint az ázsiai túra elején, Soon-Woo Kwontól. Nagyon kemény ütései vannak mind a két oldalról, néha túlzottan kockázatos ütéseket is bevállal, vagy sül, vagy nem alapon. A szervája is elég komoly fegyver, első adogatás után 70% fölött nyerte a pontokat előző körös meccsén Zhe Li ellen. Valószínű, hogy elég lesz egy-két keményebb tenyerest Isner fonákjára ütni, és kéz a kézben sétálnak el rövidítésig.

Egy ultragyors kemény pálya, két brutál adogató, több nem is nagyon kell egy overhez, ami jelen esetben már egy 7:6 6:4-gyel is lejön.

Pouille, Lucas - Isner, John: Játékok száma - Felett/alatt tipp