Gyászosan alakult Skócia számára a szeptemberi duplameccs. Steve Clark legénysége hazai pályán kapitulált legnagyobb riválisaival szemben (Belgium 0:4, Oroszország 1:2), s gyakorlatilag esélye sem maradt a továbbjutásra. Kilenc pontra van a „britektől” a szbornaja, négy kanyarral a vége előtt. A moszkvai Luzsnyiki közönsége az EB-kvalifikáció ünneplésére készül, sok jóra nem számíthatnak a „szoknyások”.

Tippemnek van egy nagy veszélye, mégpedig a hazai válogatott. Képesek 1:0-ra lehozni tétmérkőzéseket (Ciprus, Kazahsztán), most mégis úgy érzem, több lesz benne. Alapban nem kellene ekkora különbségnek lennie ebben a csoportban Belgium és Oroszország javára, de legyünk őszinték: a kazah, a san-marinói, és a ciprusi válogatottat kötelező oda-vissza verni. Derék skótok rögtön kezdésnek kaptak egy hármast az Asztana Arénában, s ezzel el is dőlt a továbbjutás kérdése. Pedig a transfermarkt értékében többre taksálja, vagy 20 millió euróval a szigetországi keretet, az orosznál! Chercesov mégis egy stabil egyenletes teljesítményt nyújtó gárdát rakott össze, akik a belgáktól ugyan kikaptak a nyitányon (3:1), azóta viszont öt meccsen 15 pont 17:1-es gólarány a mérleg! Sokat dob a mini állam (San Marino) kiütése (9:0) a képen, mégse induljunk ki ebből a meccsből kizárólagosan, mert becsapjuk magunkat. A Golovin (Monaco), Dzuba (Zenit), Cheryshev (Valencia) támadótriót sok válogatott örömmel elfogadná Európában. Bízzunk bennük – góljaikban -, és a fanatikus orosz közönségben, akik aktuális áldozatukon akarják kiélni a diadalt. Szerintem ki fogják szolgálni a hazaiak a publikumot.

Bátorságomat a tipphez és az elemzés megírásához - a fentieken túl - a vendégek mutatói döntően inspirálták. Legutóbb 2018. június 3-án, egy barátságos meccsen (Mexikó) volt 1,5 underes skót kilencven perc! Azóta tizenkét mérkőzésen van túl Anglia ősi ellensége. Gólaránya ebben az időszakban 16:24, átlagban 3.33. Egységesen rúgják és kapják a találatokat (ezt szeretem), ráadásul nincs miért bekkelniük Moszkvában. Skócia hősiességére jellemző, hogy ebben a helyzetben is győzelemre játszanak majd, s így egy szórakoztató meccset kaphatnak a semleges nézők.

Egyértelmű hazai győzelemre készül a közvélemény, melynek a szorzóját nem is értem: 1.54! A vendégek próbálnak majd belerondítani az ünneplésbe, de gyenge, „gól érzékeny” védelmük most sem lesz bevehetetlen. Nem tagadom, szeretem, keresem (sőt élvezem és használom is!), az ehhez hasonló kimeneteleket: előre 1,5 under!!!

Oroszország - Skócia: Gólok száma - Felett/alatt tipp