Csupán egy mérkőzést játszott eddig a Chicago Blackhawks az idei szezonban, a Philadelphia Flyers ellen Prágában a Global Series keretei között. Ott 4-3-ra a Philly nyert. Ma az Opening Night-on a San José érkezik. Patrik Kane mindjárt az első meccsen belehúzott, és rögtön 1 gólt és 2 asszisztot szerzett. Az szerintem nem lesz kérdés, hogy idén is ő lesz a legjobb chicagoi játékos. Toews még nem szerzett pontot, de valószínűleg nem kell sokat várnunk majd az ő pontjaira sem. Kapuban persze ma is Crawford várható kezdőnek. Az első meccsen 89.5%-al védett. Nála az lesz a fő szempont inkább, hogy meddig tudja megúszni sérülés nélkül. DeBrincattől is sokat várok idén, ő tavaly is egy jó szezont futott. A védők közül Keith és Gustaffson szerzett pontot az első meccsen, abban sem lehet nagyon vitatkozni, hogy alapból ők ketten a legjobb védői a Blackhawks-nak.

A San José Sharks nagyon rosszul kezdte a szezont. Három meccsből három sima vereség. A Vegas még valahol érthető is, hogy oda-vissza verték őket, de a nem túl acélos Anaheim is simán verte a cápákat 3-1-re. 5 sérült játékosuk vannak a listán, de egyik sem túl meghatározó. Pavelski távozása nyilván mélyen érintette a csapatot, azért ő a pontokban is top2-es volt csapaton belül, de ennyire nem kéne hogy mélyen érintse őket. Azért egy Couture és egy Burns ott van még, és Evander Kane is egy rendkívül jó játékos. Elöl erős a Sharks, de a védelem nem túl kemény. Főleg kapus szinten. Jones a 90%-ot sem éri el 3 meccs után, erről a Dell gyerekről meg még nem is hallottam.

Még fáradtságról nem nagyon lehet beszélni így a szezon elején, de az tény, hogy a Blackhawks még csak egy meccset játszott, azt is jó pár napja. Kapusposzton mindenképp erősebbek a hazaiak, ahogy a védők terén is. Támadásban véleményem szerint nagyjából egyenlőek az erőviszonyok. A győzelemre is esélyesebb a Blackhawks, de én a 3 hazai gólt javaslom inkább. Kane-ék szinte biztosan berámolnak minimum 3 gólt a cápáknak. Ha az Anaheim be tudott, akkor a Chicagónál ez nem lehet kérdés szerintem, főleg ilyen gyenge Sharks kapusteljesítmény mellett.

Chicago Blackhawks - San José Sharks: A hazai csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp