Ahogy már megszokhattuk, ismét hétvége ismét rengeteg jó NFL mérkőzéssel. Magyar idő szerint vasárnap már 15:30 körül elkezdődik egy újabb londoni mérkőzés, ahol két NFC South csapat játszik egymás ellen. Aztán 19 órakor jön a dömping. Ezek a mérkőzések közül a Brown - Seahawks összecsapást választottam. Szorzók alapján 50-50% az esély, nagyon kiegyenlített, szoros mérkőzés várható.

Browns csapatát nagy hype övezte az alapszakasz előtt, sokan már a Super Bowl győzelmet odaadták nekik. De aztán a Titans elleni összecsapás, kicsit visszahúzta a földre őket és az eltelt 5 kör után nem érzem bennük az átütő erőt. 2-3-as mérleg nem túl biztató, szerencséjük, hogy a divízióból a Bengals gyenge, a Steelers Big Ben nélkül félkarú óriás és a Ravenst pedig nagyon simán győzték le. Támadósor nevek alapján elit, de a teljesítmény még hiányzik. Mayfield nagyon bizonytalan, a statisztikáiban is látszik, hiszen eddig 4 TD és 8 INT nem jó arány. Plusz, ami borzasztó, hogy 16 sacket engedett a támadófal, az nagyon sok 5 kör alatt. Ebbe nincs benne a siettetés és egyéb nyomás gyakorlás vagy megütés. Futó poszton Chubb, üde színfoltja a csapatnak, szépen teljesít. Elkapó sorban Beckham halovány, Landry még nincs elkapott TD-je Támadófal nincs rendben, sok az engedett sack. Védelem nevek alapján kiemelkedő egység, de konzisztensen nem tudnak jó szintet képviselni. A védőfalból a Garett-Vernon páros jó, és érdekes lesz látni, hogy a vendég csapat támadófala, hogy semlegesíti őket. A secondray ismét kiváló játékosok alkotják, csak a sérülés mindig közbeszól.

Seahawks 4-1-es mérleggel tapad a 49ers csapatára. Legutóbb nagy sikert értek el, hiszen 1 ponttal győztél le a közvetlen rivális Rams együttesét. Erős az NFC West, akár 3 csapat is érdekelt lehet a rájátszásba, de kettő szinte biztos. Wilson kiválóan teljesít, már-már MVP formában 12 TD, és 0 eladott labda, megsüvegelendő. Plusz ezzel a támadófallal sikerül ez a teljesítmény, hiszen már 13 sacket engedtek. A csapat alapbeállítása, futás orientált, Carson a kezdő, de Penny jó backup. Seattle-ben már megszokott, hogy az elkapó szekció gyengébb, mint más passz orientált csapatoknál. Itt Lockett kiemelkedik, utána Moore, Metcalf biztató, de Dissly nagyon jó red zone célpont Wilson számára és a kémiai is látszik. Támadófal botrány és Wilson szabaduló művészetén múlik egy-egy play sikere. Védelem összességében jó, védőfal Clowney megszerzésével erősödött. LB poszton középen Wagner az egyik legjobb, futás ellen jól lép fel. A secondary kicsit gyengébb, mint elmúlt években.

Összességében a két csapat ellenkező utat jár be, a Browns egy fiatal, tehetséges csapat, de lassan leszállnak a földre és reálisan nézik a helyzetet, míg a Seahawks helyén kezeli a dolgokat és egy rájátszás csapat. Továbbá a Brownsnál az se segít, hogy 6 nap állt rendelkezésre felkészülni, míg a vendég csapat 10 napot készülhetett. Plusz a Browns nyugati parton játszott legutóbb és még haza is kellett utazni. Érdekes lesz a két gyengélkedő támadófal szereplése, az erős védőfalakkal szemben. Wilson zsenije miatt inkább Seahawks győzelem várható, de inkább biztosított tippnél maradok és 3 pontnál nagyobb vereséget nem szenved a vendég gárda.

Cleveland Browns - Seattle Seahawks: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp