Már a 6. játékhét csütörtökön megkezdődött, egy fölényes Patriots győzelemmel. Majd vasárnap folytatódik, sok nehezen tippelhető összecsapással. Ahogy közeledünk az alapszakasz feléhez, kezd kialakulni egy kép, hogy melyik csapatot kell komolyan venni. Némileg betudható ennek az általam választott Jets - Cowboys összecsapás. Míg a texasi csapat szépen menetel előre és játékerőben is jó, addig a new york-i gárda pont ellenkező utat jár be.

Jets az alapszakasz előtt sokan sötét lóként tekintettek a csapatra, de az eltelt 5 hét után 0-4-el állnak, mert már voltak bye weeken (pihenőhéten). A csapat támadóoldala gyenge, van pár játékos a ligában aki több támadó yardot szerzett egymaga, mint a komplett Jets. Ami jó hír a zöldek számára, hogy a csapat kezdőirányítója Darnold visszatérhet. Mai meccsen ismét ő a kezdő. Csereként Fales, míg a legutóbb mérkőzésen kezdő Falk már nem a csapat tagja. Futó poszton megvannak Bell személyében, de Steelersben látott teljesítménye jócskán elmarad, ez betudható a támadófal összetételének. Elkapó szekció erősen közepes Anderson, Crowder, Thomas révén. Crowder slotból indulva Darnold segítségére lehet, ahogy az első körben. TE poszton sokan várják Herndon visszatérését, de ő ma még nem játszik. Védelem gyenge, még a védőfal, amibe jó húz a csapat a draftról. LB poszton Mosley kiesésével, átjáróház, míg a secondaryben van Adams révén egy tehetséges játékos, de a többiek konzisztensen nem tudnak magas szinten játszani.

Cowboys 3-2-vel vezeti az NFC East divíziót. Közvetlen riválisa az Eagles csapatával szemben. Szépen indult a texasi gárda szezonja, de 3-0 után valami eltört, hiszen két csúnya kisiklás következett. Kikaptak a Brees nélküli Saintstől, majd otthon szenvedtek a Packers ellen. Pedig a csapat nem rossz, a játékok rendben. Támadó oldalon Prescott 11 TD és 6 INT statisztikával szerepel, a támadófal mindössze 6 sacket engedélyezett. Prescott játékán látható a offense koordinátor munkája, hiszen passzok terén is többet termel. Futó poszt kiváló Elliott elit játékos és ha tömik labdával akkor panasz nem lehet. Elkapó sor rendben Cooper, Gallup, Cobb és Witten megbízható egységet alkot. Támadófalból Smith elvileg játékra alkalmas és az ő visszatérésével még erősebb az egység. Védelem pass rush rendben, nyomás és siettetés rendre megvan, de a szerzett 12 sacken van mit csiszolni. LB poszton Vander Esch vezetésével jók, a fiatal tehetség nagyon összetetten és éretten játszik. A secondary már kérdőjel, mindössze 1db INT-et tudnak felmutatni, aminél csak a Cardinals rosszabb. Pedig nevek alapján elég bizakodhatok lehetek a Dallas szurkolói.

Összességében ez a mérkőzés a Dallas felé billen, hiszen a Jets gyengén teljesít és akár Darnolddal, akár nélküle nincs komoly esélye a Cowboys ellen. Jetsnél van futó, csak nem tudják jól használni, elkapók gyengék és a támadófal is. Míg a dallasi offense sok jó playmakerből áll és képesek konzisztensen jól teljesíteni. A védelem Jetsnél lyukas Mosley kiesésével, így ezt a mérkőzést a Cowboys legalább 1 TD-vel nyeri. Hiszen ki kell köszörülniük a csorbát, a két elvesztett találkozóval.

New York Jets - Dallas Cowboys: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp