Ez a svéd másodosztályú focimérkőzés azért tűnik nekem érdekesebbnek sportfogadásügyileg, mert az 50 pontos vendégcsapat az élvonalba való feljutásban közvetlenül érdekelt, s mivel nagyon szoros a Superettan élmezőnye, ezért ajánlatos lenne győznie a Varbergs BoIS együttesének. Jelenleg ilyen a svéd másodosztály élmezőnye: 1. Mjällby 52 pont, 2. Varberg 50 pont, 3. Jönköpings Södra 48 pont (46-24, +22-es gólarány), 4. Brage 48 pont (47-28, +19-es gólarány).

Azzal a 2. helyezéssel jelenleg még élvonalba való sima feljutásra jogosító helyen van a varbergi csapat, ám elegendő csak egyetlen egyszer nem megfelelően teljesítenie, miközben a riválisok pontokat szereznek, és máris búcsút inthet a feljutásnak a Varbergs BoIS. Természetesen valamennyire - amolyan "jobb, mint a semmi" alapon – talán még a döntetlen eredmény is jó lehet a vendégeknek, de az az eredmény csakis a remény megmaradására lehet elegendő, másra nem nagyon. Szóval: nagyon nem ártana nyerni idegenben.

A házigazda göteborgi GAIS a 11. helyen van 31 ponttal. Ez a helyezés a középmezőny alsó felét jelenti, s jobbára abban a helyzetben van a csapat, hogy ha nem bukik majd látványosakat a svéd másodosztályú focibajnokságból hátralevő három fordulóban, akkor nem kell majd kiesési osztályozót játszania a göteborgi együttesnek. Ráadásul az utolsó 3 fordulóban a Varbergs BoIS mellett két közvetlen riválisával mérkőzik majd meg a göteborgi gárda.

Nagyon úgy tűnik, hogy ezt a Varbergs BoIS elleni meccset "elengedheti" a GAIS, s a másik két találkozóra kellene koncentrálnia. Ugyanis amennyiben azon két meccs közül az egyiket megnyeri vagy döntetlen(eke)t játszik, akkor már tutira biztos számára a jövő évi Superettan-szereplés.

Tipp: győz a Varbergs BoIS.

GAIS - Varbergs BoIS: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp