Nincs túl jó időszaka a hazaiaknak. Egymás után 3 mérkőzésen kaptak ki. Az SZKA ellen hosszabbításban, de mint ahogy már korábban is írtam, ez az SZKA nem az az SZKA már. A Dinamo Moszkva is megverte őket, akik azért nem számítanak az első erőnek, a Barsz Kazany meg 6 gólt vágott nekik. A szezont nem kezdték rosszul, de mostanra visszacsúsztak a liga 11. helyére. Kapuban Jakub Kovar 93.1%-os mutatója nem annyira rossz, de a KHL-ben ezzel nem lehet a top5 közé kerülni, az NHL-ben ölnének érte. Macek Brroks kitart a szezonkezdeti formájával, 15 pontnál jár, ami a legtöbb a csapaton belül. Nigel Dawes és Dan Sexton is szép számokat hoz. Azonban ez a 3 játékos nem lehet fent örökké, és egy jó második erő nincs jelenleg mögöttük a csapatban. Geoff Platt lehetne az, aki jelenleg sérült, de 15 meccs alatt csak 4 pontig jutott, ami nagyon gyenge a fehérorosztól.

Az Avangard a liga 4. helyén van, ami szinte csodaszámba megy. Márpedig ha egy csapatot hátráltatnak a sérülések, akkor az Avangardot igen. Emelin, Franson és Shirokov már a szezon eleje óta nincs, de melléjük még csatlakozott Chudinov és Zernov is. Márpedig ezek a játékosok önagában egy csapat magját jelentenék, de mégsem illetődött meg az Omszk. A védelemben még mindig ott egy Voynov, aki 13 pontnál jár, majdnem tudja a pont/meccset, ami a védőknél ritka azért. Elöl Shumakov, Beck, Andrighetto és Semyonov tartják a frontot, de Klinkhammer is összelapátolt már 9 pontot magának.

Elsősorban a védelem sínylette meg a sérüléseket a vendégeknél, a csatár szekció rendben van, azt lehet mondani. Az utolsó meccsükön az SZKA-t verték, előtte a Rigát (ami kötelező), az előtt az Amurt. Az Avtomobiliszt szerintem nehezebb falat lesz. De ilyen hiányos védelemmel nem is ajánlom a győztesre való fogadást erre a meccsre. Azonban a 3 Avangard gólra 2.43-as szorzó van, ami ritkaságba menő. És annyira nem nevezhető ez az Avtomobiliszt erősnek, mint tavaly, a védelmük meg főleg nem. Egy sok gólos meccset várok, és a 3 vendég gólt minimum. A házat ne tegyük rá semmiképp, de egy jó kombira ígéretes lehet ez a szorzó.

Avtomobilist Yekaterinburg - Avangard Omsk: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp