Megkezdődött a szájkarate, az eb-selejtezők óta a hétvégi Fradi-Dózsa a téma a sajtóban. Tény, hogy a Ferencváros a derbi esélyese. Egyrészt Rebrovot igazolják a csapat eredményei, illetve az Újpest, meglehetősen későn állt össze – javában szezon közben.

Nem szeretek idézni, de most megteszem, mert Lipcsei összefoglalja a lényeget: „Minden alkalommal elmondjuk, hogy a derbi különleges mérkőzés, de úgy érzem, a szombati sima meccs lesz. A különbséget egy-egy alkalommal el lehet tüntetni, de a Fradit sokkal erősebbnek érzem jelen állapotában az Újpestnél, ezért szerintem meg is nyeri a rangadót. A kapusposzttól a támadóig bezárólag minden csapatrészben jobb erőkből áll a Fradi.” – és ennyi. A valóság az, hogy Rebrov most nem rotálja meg a kezdőt, mert messze van még a csütörtöki, moszkvai kaland. Másrészt, a teljes csapatával számolhat, akik a válogatottaknál sem szakadtak szét, kivéve Lovrencsics! Mindenképpen bele kell kalkulálni, hogy a Videotonnal folytatott bajnoki versenyfutás szempontjából is fontos a lilák elleni 3 pont. Egy elmaradt meccs és öt pont választja el egymástól a két élcsapatot, azaz, ha a Fradi hozza a „kötelezőt” – már amennyiben az UTE, és a DVSC elleni győzelem annak számít (mondjuk a szurkolók szemében hatványozottan!) – akkor is marad kettő pont közte. Számomra nem kérdés, hogy a hazaiak maximálisan rápörögnek a rangadóra, s ha így lesz, akkor ki fog jönni a játékosok tudása közötti különbség.

Vignjevic eltaktikázgat az nb1-ben, de rendre azzal küzd, hogy vékony a pénztárca. Jó példa erre Novotny esete, aki nagy formában volt, de nem bírta megtartani őt a klub és a helyére szerződtetett légiós(ok), balul sült(ek) el. Végre itt van Feczesin, de vele is hullámzik a teljesítmény: Vidi legyőzése (taktikai diadal), aztán Mezőkövesd elleni pofára esés. Véleményem szerint a hazaiak magyar szinten kiemelkedően szervezettek, és stabilak hátul. Ha levesszük a Puskás elleni négyest - amikor teljesen felforgatott csapattal állt fel a bajnok -, akkor megállapítható, hogy hat mérkőzésen mindössze egy gólt kapott!

Nyilván megy az odamondogatás a rangadó előtt. Mégis úgy gondolom, hogy Rebrov maximalista hozzáállása, mentális ereje, és a Fradi jelentősen erősebb játékosállománya eldönti a mérkőzést a zöldek javára!

UI.: igen, ezt a szorzót benézték a bukik, reálisan 1.25-1.35 közé tenném a Fradi győzelmet!

Ferencváros - Újpest FC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp