Ha ennél a rangadónál, amelyik az angol élvonalbeli bajnokság leghíresebb és legnagyobb mérkőzése, rajtam múlna a dolog, hogy milyen végkimenetellel fog végződni a találkozó, akkor - szurkolóként - a legteljesebb mértékben egyetértenék a Sportfogadás.org portál főoldalán található írás címével, miszerint "Nagy szarban a Manchester United" és azt mondanám, hogy 0-3, 0-4 vagy 0-5 lesz az eredmény. Mármint ekkora lesz a győzelem az FC Liverpool javára. Ám mivel a www.sportfogadas.org elsősorban és főleg nem a szurkolással foglalkozik, hanem a sportfogadással foglalkozik, ezért az lesz a legjobb, ha megtartom magamnak azt a bizakodóan nagyarányú vendéggyőzelmes dolgot, s azt mondom, hogy sportfogadásügyileg az a helyzet van nálam és arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt.

Vannak ám hiányzók bőven, főleg a hazaiaknál. Íme a kimaradók listája: a francia világbajnok Paul Pogba, a spanyol David de Gea, az elefántcsontparti Eric Bailly, a holland Timothy Fosu-Mensah, a portugál Diogo Dalot és az angol hátvéd Phil Jones, illetve a svájci Xherdan Shaqiri, Nathaniel Clyne és a meggondolatlansága miatt eltiltott fiatal Harvey Elliott. Utóbbinál amúgy is teljesen lényegtelen a dolog, hiszen abban totálisan biztos vagyok, hogy ha játszhatna, ő akkor sem játszana. Ja, majd elfelejtettem, hogy a hazaiaknál még olyasmikről is szó van, hogy még Aaron Wan-Bissaka, Daniel James, Anthony Martial, Luke Shaw és Jesse Lingard esetében is kisebb gondok vannak, de szerintem maradjunk annyiban, hogy közülük néhányan a Manchester United kezdőcsapatában lesznek, míg a többiek a cserék között lesznek.

Leginkább azért is tippelek arra, hogy mindkét csapat szerez majd gólt, mert az előző Manchester United - Liverpool mérkőzés eredménye 0-0 lett és bizony nem szokott túl gyakori lenni az ilyen gólnélküli döntetlenes mérkőzés. Természetesen szoktak lenni döntetlenek ezen rangadóknál, ám azok inkább 1-1 vagy 2-2 szoktak lenni, és nem pedig 0-0.

A hazaiak tényleg "lepukkantak" mostanában, ám az FC Liverpool elleni derbi azért simán van olyan összecsapás, amelyiken még ez a szerencsétlen Manchester United is szerezhet majd egy gólt. Az pedig nagyon jó lehet a vendégek számára, hogy a hazaiak messze-messze legjobban teljesítő játékosa, vagyis David de Gea kapus, sérülés miatt nem fog játszani. Remélem, hogy Firmino ép marad és nem rúgják majd "agyon" rögtön a meccs elején a hazaiak, hanem pályán maradhat. Hiszen ez esetben a brazil focista egészen apró darabokra "szedi majd szét" a hazaiakat, s csapattársainak jóformában csak annyi marad majd, hogy gólra váltsák az egyik zseniális gólpasszt.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Manchester United - Liverpool: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp