Két gyengécske meccs után bombaformába lendült a Vancouver Canucks. Az új csapatkapitány Bo Horvat lett, akinek már nagyon kijárt ez a cím. Az utolsó meccsükön megverték idegenben a St. Louis Blues-t is, ami nem kis önbizalmat adhat (a regnáló bajnokot mindenki szereti ütni). A Los Angeles ellen 8 gólt rámoltak be Quick kapujába, ami azért nem túl megszokott. A Red Wings-nek 5 gólt lőttek, és a Flyers-t is megverték hosszabbítás után. Fantenberg betegség miatt nem fog pályára lépni a vendégeknél, Roussel pedig nem túl meghatározó játékos a csapatban. Lou Eriksson jó szezont futott tavaly, de idén még csak egy meccsen lépett pályára, ahol nem szerzett pontot. Nem úgy Elias Pettersson, aki tavaly az év csodagyereke lett, és idén hozza eddig a pont/meccs átlagot. J.T Miller megszerzése is nagy erősítés a vendégeknek, ő a Tampából érkezett, és eddig 8 pontot kalapolt már össze a Canucks színeiben. Brock Boeser is hozza a pont/meccs átlagot, ahogy Alexander Edler is a védelemből. Kapuban Demko fog kezdeni minden bizonnyal ,bár lehet kipróbálják az új 2. számú srácot, a Devils azért nem túl ütőképes brigád. Zane MacIntyre lett a 2. számú kenus kapus, aki még jó pár éve védett a Bruinsban pár meccsen, azóta semmi NHL múlt. Gondolom jobb nem volt éppen a piacon.

A Devils az utolsó meccsét tudta megnyerni a Rangers ellen, előtte minden meccsen kikaptak, ráadásul nem is csak ímmel-ámmal, általában rendesen kitömték őket. A 2017-es 1/1-es svájci Hischier egy 7 éves szerződést írt most alá az ördögökkel, de az nhl.com szerint holnap nem fog játszani a felsőtest-sérülése miatt. P.K. Subban is az ördögök mezében találta magát, aki azért szebb időket is megélt már a Montrealban vagy a Nashvilleben. Láthatóan elég frusztrált is, 14 büntetőpercet hozott már össze eddig, ami nagyon sok. Már pedig itt egy Simmonds is, aki köztudottan büntetőpad király, és nem mellesleg egy féreg a jégen. Gusev, Hall, Palmieri és Zajac próbálja úgy ahogy vinni a csapatot, de nem igazán megy nekik. A védőknek majdnem több pontjuk van mint a csatároknak. A kapusteljesítmény meg egyenesen botrányos. Schneider 87.6%-on, Blackwood 85.7%-ot tud eddig, ami iszonyat gyenge. Lehet jobban járnának ha beállítanának egy védőt csak úgy blokkolgatni.

Ha a fentebb leírt adatok nem lennének elég bizonyító erejűek, akkor adok még hozzá egy kicsit. Az emberelőnyökben annyira gyenge a Devils, hogy 25 lehetőségből 1 gólt tudtak ütni. Ez kőkemény 4%-os hatékonyság. Csak azért nem a liga legalján vannak ebben a tekintetben, mert a Senators még egy darab emberelőnyös gólt sem ütött. A Vancouver azért közel 20% környékén jár. De van még tovább. A Canucks az egyik legjobban védekező csapat, eddig egy emberhátrányos gólt engedtek idegenben, hazai pályán még egyet sem. Ezek függvényében a vendég siker is elég erős tipp lehet, de ilyen kapusteljesítmény mellett a hazai oldalon a 3 Canucks gól szinte ajándék erre a meccsre véleményem szerint.

New Jersey Devils - Vancouver Canucks: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp