A 2017-es RG-n hatalmas meccset jatszottak ezek ketten, igaz mindketten bele is "doglottek". Stilszeru hogy ket ev utan eloszor nyerhet tornat valamelyikuk, pont egymas ellen.

Egeszen elkepeszto amit Hipray muvel. Ilyen mutet utan meg senki sem tert vissza egyenit jatszani, szoval ha egyetlen meccset nyer, mar sikernek szamitott volna. Ehelyett ver GS-elodontost, top tizeseket szorongat, ATP tornadontobe jut. Mindossze par hettel azutan hogy elkezd komolyabban edzeni, es nincs egy eve hogy a cipojet sem tudta fajdalommentesen bekotni, igy a visszavonulast tervezte erre az evre. Ez nemcsak szamara fantasztikus gyozelem (mindegy mi tortenik ma), de az egesz sportnak, es igazabol mindenki masnak is peldat mutat. De... ez meg keves lesz ahhoz hogy most rogton egy versenyt nyerjen.

Az elso ket meccset kisujjbol megoldotta (azert ezt is jo latni), azonban amikor Copil es Humbert olyan szinvonalon jatszott mint kb soha, komoly bajban volt, es inkabb a tapasztalat az ami tovabb juttatta. Wawrinka ellen ilyen szempontbol nem lesz elonyben, es ugy porolni a vonalat mint idonkent a roman es a francia, a svajci is tudja, akar egy meccsen keresztul is, akkor pedig Murray megint rohanhat saroktol sarokig, ami egyelore fizikailag sok neki. Az elozo ket merkozesre eleve hosszura sikerult, tehat ez sem neki kedvez. Felesege gyakorlatilag barmikor szulhet, talan ez is kozrejatszik abban, hogy nem olyan osszeszedett, kiegyensulyozott mint volt Kinaban. Coppejans ellen alapbol gyenge volt, de a Copil elleni sima gyozelmet is nagyon nehezze tette, amikor a tovabbjutasert adogatva utott ket keretest, illetve egy kettoshibat. Tegnap mar idegesnek, frusztraltnak is tunt, evek ota nem jart ilyen magassagokban, nagyon nyerni szeretne.

Wawrinka is rutinbol megoldott minden ellenfelet, sul a keze, fura ezt kimondani ebben a parositasban, de mintha Stan jobban egyben lenne. O joval korabban visszatert 2017-es (atlag)mutetjebol, volt mar dontoben, top huszban van, fizikailag mar regota keszen all. Murray miben bizhat? Alapesetben jobb jatekos, es a mezony legnagyobb taktikusa, talan a roptet is megint eloveszi (bar ahhoz evtizednyi gyakorlas szukseges, lasd wimbledoni menok), hogy meglepje Wawrinkat. Azonban hibakba kergetni most nem tudja a svajcit, egyszeruen nincs olyan fizikai allapotban hogy mindent visszaadjon es megtorje, szoval nem latom hogy nyerhetne ma a skot (mondjuk ha valaki, akkor o kepes a lehetetlenre). Ha nem ma, majd legkozelebb, nagyon jo uton jar, es ez a lenyeg.

Wawrinka, Stanislas - Murray, Andy: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp