NFL nagyon kiszámíthatatlan, olykor az esélyesnek vélt csapat is tud szerencsétlenül játszani. Vagy egy sérülés közbejön és borul a taktika. Így az underdog tekintetében is lehet értéket keresni. Erre lehet példa a Tennessee Titans - Los Angeles Chargers találkozón.

Titans ha van hektikus csapat az NFL világába, akkor ők ide tartoznak. Nagyon kiszámíthatatlan együttes, jobb kerülni fogadás terén a mérkőzéseiket. Bárkit képes elkapni, de ez igaz arra is, hogy bárkitől képes kikapni is. Irányító poszton hát nagy kérdőjel a csapat. 1/2-esként draftol Mariota nem váltotta meg a világot Nashville-ben. Így a Chargers ellen már Tannehill kezd. Tannehill szebb napokat megélt QB, még a Dolphins játékosként ért el kisebb sikereket. De onnan mennie kellett, így került a Titanshoz. Most lehetősége lesz, vezetni az offenset, de nem várok tőle nagy sikert, hasonló a két QB, csak Mariota inkább lábon erősebb. Támadófal botrány, közel 30 sacket engedélyeztek, ami kritikán aluli, azonnal érkezik a nyomás, még elmozogni sincs idő. Futó poszton jól állnak Henry egy szörnyeteg, futtatni kell és nem lesz nagy probléma. Elkapó sor problémája már megszokott Titans háza táján, nincs normális első számú ember. Egység tagjai: Davis, az újonc A.J. Brown nem túl veretes névsor. Ezért is inkább a futás dominál a csapatnál. De tight end poszton az elnyűhetetlen Walker, mindig megbízható célpont. Kisebb sérüléssel bajlódik, ha véletlenül nem játszana, nagy érvágás a csapatnak. Védelem 18 sacket szereztek, de INT-el is jól állnak. Védőfal Casey vezetésével rendben, de a többiek gyengék, főleg Urban elküldésével vékony a poszt. LB poszt kiegyensúlyozatlan, Brown kiesett. Secondary biztató, nevek alapján nem rossz egység. Talán a csapat legjobb egysége a secondary.

Chargers már többször próbálkoztam velük, de eddig kudarc, most ismét megpróbálom. Szezon előtt nálam simán wild card helyre ítélt csapat volt. Ha még összeszedik magukat, akkor ez a jóslatom bejöhet. Támadó oldalon jó a helyzet, irányító fronton Rivers vezetésével megvannak. Csak az a fránya támadófal, inkonzisztens teljesítménye. De Rivers hamarosan örülhet, mert Okung játékra alkalmas állapotba kerül és erősíti az egységet. Futó poszton Gordon - Ekeler kettős nem rossz. Földön Gordon, míg levegőben Ekeler, jól rotálják egymást. Gordonnak kell még idő, hogy felvegye ismét az NFL körmozgását, remélem minél hamarabb csúcsformába kerül. Nagy szükség lenne a csapat számára. Elkapók rendben Allen kiváló, utána nagy űr tátong. De Henry visszatért és jobban megosztja a figyelmet. Védelem nem rossz, de pass rush terén elmarad az a 12 darab begyűjtött sack. Pedig Bosa - Ingram páros félelmetes pass rusher, bármelyik NFL csapat elfogadná. Ahol már kereshetjük a gondokat, az a LB sor, nincs igazán vezére az egységnek, jövőben kell ide frissítés. Secondary még a szezon előtt kiemelkedő volt, de Derwin James és Phillips kiesésével nagyot zuhantak. Egyik corner oldal megoldódott Hayward jól teljesít és majd leveszi az ellenfél legjobb WR-ét.

Összességében nagyon 50-50% a mérkőzés képe. De nem értem, miért a Titans a favorit, Tannehill irányításával se várok sok sikert. Inkább megyek a Chargers felé, mert egy tehetséges keret, csak a sérülések beárnyékolják. Kevés pont, szoros csata, így 3 pontnál több nem lesz a két csapat között, de még egy Los Angeles-i győzelem se ördögtől való.

Tennessee Titans - Los Angeles Chargers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp