Nagyon gyenge formában várja a ma esti meccset a Wild. Az eddigi 7 alapszakasz meccsükből csak egyet tudtak megnyerni. Hiányzik Zuccarrello, Eriksson és Victor Rask is, ami csak tovább nehezít a csapat helyzetén. Sem Zucker, sem Foligno, sem Parise nem tudta felvenni még idén a tempót, hogy csak a tavalyi legjobbakat említsem. Az a helyzet állt elő, hogy a védőknek több pontjuk van mint a csatárok bármelyikének, hiszen Suter, Spurgeon és Hunt is 4-4-4 ponttal rendelkezik. Kapuban Dubnyk még nem hozott le győztes meccset, mutatója a 88%-ot sem éri el. Stalock várható kezdőnek, akinek papíron jobb mutatója van, de azért ő sem tartozik a legjobb kapusok közé.

A Canadiens sorozatban 3. győzelméért fog játszani este. Armia játéka kérdéses náluk, aki az idei szezon eddigi legjobb gólvágójának tűnik a Canadiensben. Gallagher, Drouin és Domi 8-8-8 ponttal rendelkezik, a védelemből Weber 5 ponttal, de szinte minden játékosnak van már pontja. Kapuban mindenképp Price lesz a kezdő szerintem, ő 91% felett teljesít picivel eddig.

Az emberhátrányos védekezés kb. egyforma a két csapatnál, de emberelőnyökben sokkal jobbak a vendégek, a 8. helyen vannak a ligában az emberelőnyök kihasználásában. De nem is a száraz stat itt a lényeg. Tegnap a St. Louis ellen nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott a Montreal, az előtt pedig 4-0-ra verték otthon a Minnesotát. Most fordított lesz a helyzet, és megint Canadiens győzelem várható. Sokkal egységesebb csapat benyomását kelti a Canadiens, ami nagyon kijön a jégen is. A tegnapi Vancouver zakó után már félve írok le ilyeneket, de itt is szinte biztosra vehető a vendég siker.

Minnesota Wild - Montreal Canadiens: Hosszabbítással és tizenegyespárbajjal együtt - Mérkőzés tipp