Sokan úgy érezték a granadai vereség és a dortmundi 0:0 után, hogy mély válságba sodródik idén a Barcelona. Valverde nyáron lejáró szerződése, Messi és Suarez lassan javuló sérülései, s a nehézkes támadójáték elhitette a közvéleménnyel, hogy akár baj is lehet a katalánoknál. Most úgy tűnik, fordul a kocka, három pontért mennek Griezmann-ék Prágába.

A granadai zakó óta öt tétmeccset húzott be a Barca, s talán kiemelten fontos volt ezek közül az Inter és a Sevilla ellen elért siker. Szervezett olaszok érkeztek a Nou Campba, s a csehek elleni milánói botlás (1:1) előrevetítette, hogy mindent megtesz majd az nerazzurri, hogy pótolja az elveszített két pontot. Azonban hiába vezetett az Inter a félidőben, egy Suarez duplával fogcsikorgatva fordított a Valverde-legénység. Nem csupán a három pont, hanem annak módja is igen fontos volt. Az általában technikásan könnyedén játszó katalánok, most küzdeni tudásból vizsgázott csillagos ötösre. Aztán a Sevilla ellen sem működött olajozottan a gépezet. Végig úgy voltam vele, hogy a Lopetegui együttese kontrolálja az összecsapást..aztán Suarez ollózott egy parádés gólt, és hiába, voltak partiban az andalúzok (15:16-ra nyerték a kapura lövési „versenyt”), félidőben már 3:0-al mentek a hazaiak. Messi szabadrúgásgólja feltette a meccsre a koronát, s a 4:0 jelezte: idén is tényező lesz a nemzetközi fociban a Barcelona. Az Eibar magabiztos legyőzése és a Real botlása, már azt jelentette, hogy a spanyol bajnokság élére álltak Dembelé-ék. Most úgy vélem, hogy a Slavia ellen hat pontot szerez majd a „még spanyol” egyesület, s ezzel 10 pontja lesz. Valverde pedig mosolyogva nézheti, hogyan gyilkolja egymást a Dortmund és az Inter a továbbjutásért.

Magabiztosan vezeti a cseh ligát a Slavia Praha 13 meccsen veretlenül! Trpisovsky mestert irigyelhetjük, mert már megszerzett csapatával egy bravúrpontot a Bajnokok Ligájában. Továbbá magyar szurkolóként csoroghat a nyálunk, hiszen a Dortmund elleni hazai meccsen kilenc cseh játékossal a kezdőben állt fel a prágai gárda.

A fentiek megmutatják, hogy nagy botorság lenne a vendégek részéről lazára venni a figurát Csehországban. Ha rontanak Messiék az Inter sorsára jutva szorult helyzetbe kerülnek. Látni kell, hogy a két keret nem egy kávéházban szürcsölgeti a feketét. Odateszi magát a Barca, s a páros meccs után kedvező helyzetből várhatja a csoportkör hajráját.

Slavia Prága - FC Barcelona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp