Khachanov - Fucsovics Bécsben

Az ATP Vienna 500-as tenisztornán találkozik első ízben ezen a borításon a magyar és az orosz teniszező. Fucsovics Marci szezonjának második fele közel sem sikerült úgy, ahogy szerette volna. Bukdácsolások és sérülések miatt feladott meccsek fémjelzik az elmúlt hónapok keménypályás szereplését. Gerasimov és Travaglia volt selejtezős ellenfele itt Bécsben, majd az inkább salakos Sonego-t verte az első körben a 6-4, 6-4 ellenére meglehetősen nyögvenyelősen (a második játszmában kétszer is elbukta Marci az adoogatását). Khachanov szezonja sem kerül ki a kirakatba, de még így is fényesebb, mint Marcié. Nem hátráltatták sérülések itt az év végén, és néhány nem várt vereségtől eltekintve hozta a kötelezőket az orosz. Egy ilyen kötelező győzelem lenne most is a feladata a TOP10 környékén mozgó teniszezőnek a szerényebb képességű Fucsovics ellen.

Tavaly az orosz egy, míg Marci két kört ment itt a bécsi tornán, igazából óriási különbség nincs, Marcinak valamivel több pontot kéne védenie itt egy győzelemmel. Valahogy azt érzem, hogy mindketten várják már a szezon végét, de talán Fucsó van jobban szétcsúszva. Ha az orosz hozza a szokásos ütőerejét és eltalálgatja az első szerváival a pályát, akkor Marci bajban lehet, nem fogja tudni tartani a tempót és szórni fogja a hibákat, ahogyan már a jóval lassabban teniszező Sonego ellen is tette.

Ez a tippünk szerintem az első szettben eldőlhet, ha Kahachanov behúzza az első játszmát, Marci nem fog tudni felállni, sima lehet a második.

Fucsovics, Marton - Khachanov, Karen: Szett hendikeppel - Hendikep tipp