Berrettini - Dimitrov meccs a bécsi ATP tornán

Berrettini idei teljesítményével nem érdemtelenül ostromolja a TOP20 és a TOP10 elitjét. Stabil ágyúként működik idén tenyerese, ami mellé egy egész jó szerva is társul. Fizikálisan és fejben is rendben van, amikor rá tudja kényszeríteni akaratát (sokszor tud ráállni tenyereseire), olyankor bárkit elkaphat. A US Openen egyenesen az elődöntőig menetelt, ahol Nadal jelentette számára a végállomást.

Dimitrov amolyan örök tehetség marad, sokszor áradoztak a játékáról korábban, de valahogy sosem jött ki belőle az, amit sokan beleláttak a tehetségébe. Idei szezonja is elég gyatra, túl sok "back to back" győzelmet nem is tud felmutatni. Az egyetlen jól sikerült tornája neki is a US Open, ahol ő játszotta a másik ági elődöntőt (ott Medvedev 3-0-ra verte őt). 2017-ben volt igazán jó éve a bolgárnak, azóta azonban egyetlen tornát sem nyert.

Eddig egyetlen alkalommal találkoztak, idén, Monte Carlo-ban, ahol Dimitrov két játszmában nyert. Ebből messzemenő következtetést ne vonjunk le, hiszen salakon játszották ezt a meccset.

Berrettininek akár merészebb tervei is lehetnek, hogy még tovább javítsa amúgy sem csúnya idei mutatóját (45 győzelem - 19 vereség), vagy esetleg még egy negyedik tornagyőzelmet is mellétegyen az eddig háromnak. Harmadik kiemeltként kezdte a tornát, így az első kiemelt Thiem-hez hasonlóan a felső ágon szerepel. A torna egyik favoritjaként elkönyvelt házigazdát nem is olyan régen 2-0-ra verte az olasz. Ha ezt az elődöntőbe eljutva meg tudná ismételni, máris karnyújtásnyira lehetne a tornagyőzelem.

Na de ne szaladjunk ennyire előre. Először is a Dzumuhur ellen is botladozó Dimitrov-ot kéne legyőznie, ami szerintem sikerül is neki.

Berrettini, Matteo - Dimitrov, Grigor: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp