A főcsoporton belül csak 2 helyezés választja el a Cserepovecet és a Jokeritet, viszont a vendégek kettővel kevesebb meccset játszottak. Jensen sérült a finneknél, aki 6 meccsen 7 pontot szerzett, szóval azért egy elég meghatározó hiányzóról van szó. Kapuban Kalnins fog kezdeni szerintem, mivel Niemi az NHL után itt is kezdi "lejáratni" magát. A védők közül Lehtonen és Lepisto kiemelkedik, ketten együtt már 22 pontot szereztek a 19 meccsen. Érdekes, hogy a támadók közül nem a finn csatárok dominálnak igazán, hanem O'Neill, Reign vagy Norman. Egyedül Haapala az egyetlen finn támadó a Jokeritnél, aki több mint 10 pontot tudott elérni az idei szezon folyamán eddig.

A Cserepovec már nagyon szeretne playoffba jutni, de hát ki nem. Eddig viszont nem igazán áll jól a szénájuk, 21 meccsből csak négyszer nyertek a rendes játékidőben, minden más esetben osztozkodtak vagy nem is szereztek pontot. Két hiányzó náluk is van, ők sem jelentéktelenek a posztjaikon, de nem annyira meghatározóak mint a vendégeknél Jensen. Hazai oldalon csak Geraskin és Vovchenko, aki 10 vagy több pontot tudott elérni a támadók közül, a védők közül pedig senki. Sőt, Khokhlov 9 pontja még így is kimagaslik a többiekétől, szóval hátul nem túl acélos a Cserepovec, de ez látszik a teljesítményükön is. Kapuban Podyapolsky várható kezdőnek, de az ő sem tudja a 92%-os hatékonyságot.

A büntetőpadon eltöltött percek számában is jóval több van a Szeversztalnál, mint a finneknél. Emberelőnyökben a 3. legrosszabb a Szeversztal a ligában, de emberhátrányban sem érik el a 80%-ot, ami azért a KHL-ben szokott kelleni egy rájátszáshoz. Igazság szerint nem a Cserepovec rossz helyezése a furcsa itt, hanem a Jokerité, hogy csak a középmezőnyben vannak. Azért ez fog még változni szerintem jó irányba, és ennek az első lépése a Cserepovec legyőzése lesz holnap. A finnek a Kazany ellen is csak hosszabbításban kaptak ki, az utolsó meccsen pedig 0-3-ra nyertek a CSZKA Moszkva ellen, ami nem kis dolog. Talán még nem is volt csapat idén, aki kapott gól nélkül tudott volna lehozni egy CSZKA elleni meccset. Mintha kezdene ébredezni a Jokerit, ráadásul a Szeversztal ellen mindig jól ment nekik. A rendes játékidős vendég győzelem simán vállalható szerintem egy jó kombira holnap, de a házat ne tegyük fel rá, mert a nagy győzelmek után szokott majdnem minden csapat megfőni.

Severstal Cherepovets - Jokerit: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp