Már a 8. héttel folytatjuk, és nincs megállás. Az óraátállítás miatt, magyar idő szerint nem 19:00-kor kezdődnek a mérkőzések, hanem 1 órával hamarabb. Amerikában csak később állítanak órát. A 19 órás sávból, fogadás szempontjából jónak ígérkezhet az Atlanta Falcons - Seattle Seahawks összecsapás. Két csapat, ellenkező jelekkel és megváltozott célokkal.

Falcons pocsék szezont tudhat magáénak a csapat, pedig egy tehetséges keret áll rendelkezésre, csak az edzői gárda nem tudja kihozni a max.-ot az állományból. Szurkolók még bízhatnak a matematikai esélybe, de már lassan az is elszáll. A mérleg 1-6, én nem láttok semmi esélyt. Támadó oldalon lesz némi változás, mi alapjaiban változtatja meg a csapat játék felfogását és a szorzók alakulását. A csapat kezdőirányítója Ryan, előző mérkőzésen boka sérülést szedett össze és nem sikerült a felgyógyulás, így Schaub kezében a csapat irányítása. Akit még sokan a Texans irányítójaként ismerhetnek. Aztán az utóbbi időben inkább backup szerepre váltott. Sok jót nem jósolok, pedig ebből a Falconsból Ryanre nem volt panasz. Futó poszton a Freeman-Smith párosból, sajnos Smith kiesett, így a snapak nagyobb és döntő részét Freeman birtokolja. Elkapó sorban is történt változás, Sanu a Patriots játékosa lett. Sanu nem rossz 2. számú elkapó és a Falcons mérlege és jövőbeni esélyei miatt elengedte. Így maradt Jones és Ridley, meg Hooper. Védelem kaotikus, mind futás, mind passz ellen gyengék. Kedvére lubickolhatnak a Seahawks futói és elkapói. Igázóból a posztokon egyénileg megvannak, de csapat szinten gyengén teljesít az egység.

Seahwks jelenleg 5-2-es mérleggel áll. Az NFC West borzasztóan erős, és akár 3 csapat is rájátszásba kerülhet. Így minden mérkőzésen, a győzelem a cél. Legutóbb a csapat hazai pályán nagyobb beleszaladt a késbe a Ravens ellen. Most itt az ideje a javításra, erre pont alkalmas ellenfél a Falcons. Wilson MVP formában játszik és mindössze egyszer adta el a labdát. Mahomes kiesésével, akár az alapszakasz legértékesebb játékosa is lehet, ha ezt a szintet tudja tartani, vagy emelni. Előtte a támadófal még mindig nem az igazi, de Wilson mindig megoldja, ha kell kimozog vagy megfutja. Futó poszt rendben Carson szépen teljesít és nagy napja lehet a sólymok ellen. Elkapó poszton Lockett irgalmatlan gyors és nehéz levédekezni. Mellette Metcalf, Moore, Luke Wilson várhatja a passzokat. Sajnos Wilson jó elkapó bajtárs Dissly kiesett sérülés miatt. A védelem gyengébb, mint régebben. Sok yardot engednek az ellenfeleknek. A védőfal rendben, nyomás alakul. LB poszt közepe betöltve Wagner egyik legjobb a posztján. Secondary nagy kérdőjel, ha Ryan játszana, akkor igazi légi megpróbáltatás lenne, de Schaub kezdésével nehéz kitalálni mi lesz az elképzelés.

Összességében Seahawks győzelmet várok, a Falcons Ryan nélkül nem az igazi. Nagy érvégés, ha a kezdő irányító kieseik, a backup nem mindig tudja felvenni a ritmust. Ami borzasztó a Falcons háza táján, hogy a nyomás hiányzik. lassan 1 hónapja nem szereztek sacket és ha nincs nyomás akkor az irányító tudja dédelgetni a labdát és az elkapók is üresre játsszák magukat. Főleg egy Lockett szintű játékos. Így az 1 TD különbség meglesz a két csapat között.

Atlanta Falcons - Seattle Seahawks: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp