Pár fordulóval ezelőtt, minden szurkoló dörzsölhette a kézét, amikor meglátták, hogy lesz egy Kansas City Chiefs - Green Bay Packers találkozó. Csak amire elérkezett a 8. hét, addig a sérülések átírtak mindent. Hiszen a Chiefs legfontosabb posztját érte a sérülés. Így kicsit más mérkőzés elé nézzünk.

Chiefs 5-2-es mérleggel vezeti az AFC West divíziót. Támadó oldalon nagy érvégés érte a csapatot, hiszen a csapat kezdőirányítója Mahomes sérült. Ez nagyban átírja a mérkőzés alakulását, Andy Reid mesternek Moore játékával kell beérnie és egy jó gameplant ki kell találni. Mahomes sérülése előtt MVP formában játszott, de most Moore-nak kell átvenni az irányítást. Moore igazi veterán, tehát nem egy nyeretlen 2 éves, jó gameplan-el, néhány pontot felrakhat a táblára vagy bízhat a futásban. Futó poszton megy a rotálás, McCoy, Damien Williams, Darrel Williams hármas között. Elkapó poszton visszatért Hill és Moore elődleges fegyvere lehet ezen a mérkőzésen. Melette Kelce emelkedik még ki a sorból, jó red zone célpont. A többi elkapó is képes jó játékra csak eléggé inkonzisztens a teljesítményük. Támadófal gyenge, ha érkezik a nyomás akkor nehéz napja lesz a backup irányítónak. Védelem igazi átjáróház, mind futás, mind passz ellen gyengék. Plusz az ellenfél irányítója nem más, mint Rodgers, aki szétszedi a gyengécske egységet. Védőfalból Clark sérülés miatt nem játszik. LB poszt középen lyukas, nincs kiemelkedő vezére. Secondary közepes.

Packers jó formában, 6-1-es mérleggel vezeti az NFC North divízióját. Támadó oldalon rendben vannak. Rodgers idő előrehaladtával egyre jobb. 13 TD és 2 INT statisztika szépen mutat, de ez a támadófal érdemes is, hiszen nagyon jól muzsikál a fal és védik az irányítót. Futó poszton jól termelnek Jones és Williams jól kiegészitik egymást. Míg Jones a földön, addig Williams a passzok után veszélyes. Elkapó fronton Adams továbbra se bevethető, de Rodgers bármilyen garnitúrából képes győzelemre. Segítségére lesz Valdes-Scantling, Allison, Lazard vagy Graham. Védelem futás ellen gyengébb, de passzok ellen jól helytáll. Pass rush terén két Smith jól végzi munkáját és a gyengébb támadófalakat könnyen zavarba hozzák. LB poszt közepén Martinez szépen takarít, tackleben liga legjobbjai közé tartozik. Secondary passzok ellen megbízható.

Összességében a Packers szurkolók várhatják bizakodva a Sunday Night Footballt. Chiefs oldaláról Mahomes kidőlése, nagy érvégés és Moore játékában kevesebb a lehetőség. Így a futásra kell támaszkodni, ami ülhet, de a Packers is erre fog számítani. Packers oldalán Rodgers a Chiefs védelemét könnyedén átjátszhatja, de futás terén is jó napja lehet a két RB-nek. Packers győzelemre számítok és akár az 1 TD különbség is meglehet a két csapat között. Mert nagy kontraszt van a két csapat védelme között és ezt döntő faktor lesz.

Kansas City Chiefs - Green Bay Packers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp