Ahogy Zverevnek is saját kezében van az esély a világbajnokságért, úgy a másik potenciális résztvevőnek Berrettininek is, ehhez először is Tsongát kell ütnie. Az olasz szépen észrevétlenül bejött a top 10-be (olyannyira, hogy már a nyolcadik), nagyon erős második félévet produkált az olasz. ÉV elején még Challanger tornákra is benevezgetett, aztán hirtelen egy budapesti, majd stuttgarti tornagyőzelem, egy US Open elődöntő, és már ott kopogtat egy nagyobb tornagyőzelemre is. Sanghajban és Bécsben is elődöntőzött, gondolom a francia fővárosban sem akarja alább adni, és ebben a csillagok is erősen segítettek neki, mert eltakarították előle az útból a feltörekvő oroszokat, Rublevet és a tavalyi bajnok Khachanovot is. Nagyon stabil és kemény alapvonal ütései vannak, mentálisan is egyben van, remélem nem most omlik össze, hogy majdnem a világbajnoki részvételért játszik.

Tsongát sem kímélték a sérülések idén, hát-, és térdsérülések sem könnyítették meg az életét, de mint már oly sokszor, most is visszatért. Szeptember környékén ő is benevezett pár challanger tornára, hogy visszaszerezze az önbizalmát, azonban itt ez már egészen más kávéház. Még ő sem olyan éles (kicsit olyan, mint Raonic) a hazai közönség támogatásával azonban túljutott Rubleven. Neki is a fonák oldal a gyenge pontja, a tenyereséhez képest bőven-bőven gyengébb, nagyon támadható, Rublev ellen is sokat szórt el, szerencséjére Rublev többet hibázott.

Berrettini van annyira jó fejben, hogy ki tudja zárni a franciák néha paraszt szurkolását, és egy győzelemmel még közelebb kerüljön a londoni világbajnoksághoz.

Tsonga, Jo-Wilfried - Berrettini, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp