Kíváncsian vártam a londoniak hétközi Liga Kupa-meccsét, hiszen köztudott, hogy ennél a Mikiegér-kupánál az szokik lenne, hogy jobbára a fiataloknak adnak játéklehetőséget az élvonalbeli csapatok. Igen ám, de a Chelsea csapatánál éppen átalakulás és fiatalítás van, s így már eleve az első számú együttes is nagyrészt fiatal focistákból áll. Ennek tudatában azzal számoltam, hogy a Chelsea menedzsere jobbára a klub cserejátékosait és a "serdülőket" küldi majd pályára azon a Mikiegér-kupa-meccsen.

Nagyjából így is történt, s így a cserejátékosok és a sérülésből visszatérők között a 19 éves Marc Guehi és a 18 éves Billy Gilmour játékát is lehetett látni. Pluszban még a felnőttek között egyre többször lehetőséget kapó 19 éves Reece James játékát is lehetett látni. Tehát hiába zömében fiatalok alkotják már a Chelsea első számú csapatát, ettől még bír fiatalítani Frank Lampard klubikon és menedzser.

Ennél a Watford - Chelsea angol bajnoki mérkőzésnél elsőre és látatlanban DNB 2-t szándékoztam fogadni, ám ezúttal is éppen úgy jártam pórul, mint korábban. Azaz 1.29 a DNB 2-es tipp szorzója, s így ebben a játékban éppen már tiltott zónába csúszott és nem lehet fogadni erre. Így tehát a DNB 2-es tipp helyett a sima vendéggyőzelem lesz a tippem. Nem esik nehezemre ez a tippváltás, hiszen azt a DNB 2-t már eleve csakis a biztonság kedvéért tippeltem volna, hiszen amúgy az volt a gondolatom erről a meccsről, hogy nyerni fog idegenben a Chelsea. Így tehát mindössze csakis annyi változik, hogy elmarad az a biztonságos dolog és sima vendégsiker lesz a tippem. Egyáltalán nem mondhatom, hogy ez legalább bármennyire is lényeges változás lenne. Mert nem az! Sőt!

Várhatóan Tom Cleverley, Troy Deeney és Danny Welbeck, illetve N'Golo Kante, Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek és Antonio Rüdiger nem játszhatnak majd a csapatoknál. A Watfordnál még Etienne Capoue, Ismaila Sarr és Isaac Success játéka is kérdéses.

Bár nálam ez most tényleg mindegy, hiszen az van, hogy nem igazán foglalkozok a 4. helyezett Chelsea vendégjátékával az utolsó helyezett Watford otthonában, hanem mostanában azt díjazom a londoniaknál, hogy a Chelsea játéka egyre inkább kezd hasonlítani az FC Liverpool játékára. Persze, azért tartsuk meg az arányokat: ugyan még csak kicsiben és még csak távolról hasonlít, de legalább már emlékeztet valami ilyesmire.

Tipp: győz a Chelsea.

Watford - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp