A Wolfsberger egy olyan „jó kis csapat”, és ezt komolyan mondom. Tök szimpi ez a fajta „lelkes-futball”, továbbá az a rendszer, amit kiépítettek maguknak. Brückner Gergely, az index újságírója kiválóan utánajárt a csodacsapat hátterének, érdemes mindenkinek elolvasnia a cikkét. A lényege az, hogy az ún. „Salzburg-mintát” követik, gegenpressing-elnek ezerrel, amit egyenként kiválogatott, illetve akadémián nevelt fiatal srácokkal valósítanak meg. Ha elkapják a fonalat, brutális tempót tudnak diktálni. Mostanában azonban többször is beakadt a lemez: az Európa Ligában Isztambulban hiába voltak mezőnyfölényben, és nyomták a pressinget, ahogy kifért a csövön, a török tapasztalat megfogta őket: a Martin Skrtel-el felálló védelem mindent hárított, a végén pedig még be is toltak egyet. Azután az Innsbruck elleni Pokal-meccs sem úgy jött össze, ahogy akarták (0-1), sőt az Admira elleni bajnokin is betliztek (2-2). Azt a meccset fél szemmel nézegettem is, szerintem kellett nekik a pofon a végén. Ugyanis Bakis a ráadáspercekben egyenlített ki ellenük, amikor már a zsebükben érezték a három pontot.

Én az utóbbi idők gyenge szereplése ellenére bízom bennük, szerintem rendkívül tehetségesek a srácok, különösen Anderson Niangbo és Romano Schmid játéka tetszik. Ezek a srácok 20 évesek, és a 34 éves Michael Liendt mint valami kacsamama terelgeti őket (őt nevezik az „Alpok Maradonájának”).

A Sturm Graz-ot átlagosnak mondanám idén, vannak szép eredményei, különösen az utóbbi időben, de összességében még mindig nem meggyőzőek. A tippem szempontjából kedvező a 3-4-3-as felállásuk, ami inkább a támadófocit jeleníti meg. Ha nem ijed meg Nestor El Maestro edző, akkor bizony itt gólzáporos meccsre van kilátás. Megy feljebb az odds hangyányit, ami nekem tetszik, hiszen a Wolfsberger szerintem a Basaksehir és Innsbruck elleni gyengélkedést akarja majd helyrehozni. Over a tippem.

Sturm Graz - Wolfsberger AC: Gólok száma - Felett/alatt tipp