Négy mérkőzést játszik még a Bodo/Glimt a norvég élvonalbeli focibajnokság idei szezonjában. Ezen négy találkozó pedig a következőképpen van sorsolva a dobogós helyezésre pályázó Bodo/Glimt számára: most jön a Haugesund, majd pedig idegenben következik egy meccs a rivális és norvég rekordbajnok – és jelenleg 45 ponttal - 4. helyezett BK Rosenborg Trondheim otthonában, utána lesz egy hazai mérkőzés a 6. helyezett Kristiansund ellen, majd pedig zárásként egy újabb idegenbeli meccs a listavezető és fő bajnokesélyes Molde FK otthonában.

Ezen meccsek közül talán éppen a mostani összecsapáson, a 8. helyezett Haugesund elleni bajnoki mérkőzésen tűnik a legreálisabbnak a Bodo/Glimt győzelme. Ugyanis az a helyzet van, hogy az 50 pontos Bodo/Glimt előnye 4 pont a 3. helyezett Odd Grenland Ballklubb és 9 pont előnye van a 4. helyezett BK Rosenborg Trondheim előtt. Azzal talán már nem érdemes foglalkozni, hogy utolérheti az előtte álló és 56 ponttal éllovas Molde FK együttesét. Viszont teljesen reális azon gondolkodni, hogy ki lehet - és kellene - használni a BK Rosenborg Trondheim e fordulóbeli botlását (csak 3-3-as döntetlen a Strömsgodset otthonában), hiszen ezen eredménynek köszönhetően, amelyet jó esetben a Haugesund elleni hazai siker követhet, norvég bajnoki érmes csapat lehet a Bodo/Glimt. Ráadásul ez a dobogós helyezés egyben az Európa Liga következő idényének a selejtezőjében való részvételt is jelenti a norvég focicsapat számára.

Ez a dolog bizony eléggé jelentősre növeli a tétet ezen a Bodo/Glimt - Haugesund találkozón a hazai csapat számára. Hiszen vélhetően a Bodo/Glimt összes játékosa tudatában van annak, hogy valószínűleg ez a Haugesund elleni meccs, s az itt szerzett győzelem jelentheti a legnagyobb esélyt az éremszerzésre. És ha már egész évben ezért dolgoztak a srácok, és végig jól is teljesítettek, akkor talán én is bízhatok abban, hogy nem a számukra utolsó "nagy" meccsen fognak elbukni.

Tipp: győz a Bodo/Glimt.

Bodø/Glimt - Haugesund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp