Ez az Östers IF - IK Frej a svéd másodosztályú focibajnokság legutolsó kiesési rangadója. Azért ez a legutolsó kiesési rangadó, mert ezt a meccset a Superettan utolsó fordulójában rendezik. Vagyis nincsen tovább a bajnokságból, hogy újabb kiesési rangadót lehessen rendezni. Így tehát a sima kiesést jelentő 15. helyen levő 26 pontos Östers IF számára ez a legutolsó lehetőség arra, hogy a sima kiesést egy győzelemnek köszönhetően a kiesési osztályozóra cserélje. Mert hiszen már késő van ahhoz, hogy Växjö város focicsapata megmeneküljön a kiesési hercehurcától, ám annyit azért még bír(hat) tenni az Östers IF, hogy kiesési osztályozóra cserélje a sima kiesést a harmadosztályba.

Ehhez a dologhoz mindössze annyit kell tennie a hazai csapatnak, hogy legyőzze a vendégegyüttest. Kötelező az a győzelem, hiszen a tabellán az Östers IF felett 1 ponttal álló stockholmi IF Brommapojkarna lényegesen jobb helyzetben van azzal az 1 pont előnnyel. Nem érdemes számolgatnia az Östers IF-nek, mert az csak egy dolog, hogy azon a másik meccsen, a Jönköpings Södra IF - IF Brommapojkarna mérkőzésen a hazai csapatnak is nagyon fontos a 3 pontot jelentő győzelem megszerzése, hiszen csak ez jelenthet éremszerzési lehetőséget, szóval az a legbiztosabb az Östers IF-nek, ha megnyeri az IK Frej elleni mérkőzést.

Nem számítok valami egetrengetően emlékezetes találkozóra az Östers IF és az IK Frej között, sőt, egyáltalán nem, ám azért abban tényleg bízom, hogy a most még sima kiesési helyen álló házigazdák legalább küzdeni fognak rendesen azért a számukra utolsó mentsvárat és kiesési osztályozót jelentő győzelemért. Egyik alakulat sem nevezhető még csak jóindulattal sem akár közepes csapatnak sem, viszont talán van annyira gyenge idegenben az IK Frej, hogy vereséget szenvedjen.

Tipp: győz az Östers IF.

Östers IF - IK Frej: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp