A "harci helyzet" úgy néz ki mostan, négy fordulóval a norvég élvonalbeli bajnokság idényének befejezése előtt, hogy a házigazda Odds Ballklubb (Odd Grenland) a bronzérmet jelentő 3. helyen van, míg a vendég Mjondalen az utolsó előtti helyen van - 15. helyezés - és nagy esélye van arra, hogy kiessen a másodosztályú focibajnokságba. Mivel a 45 ponttal 4. helyezett norvég rekordbajnok BK Rosenborg Trondheim "jön fel", mint a talajvíz, ezért a 46 pontos Odds Ballklubb csapatának, már amennyiben érmesek kívánnak lenni a tagok, kötelezően muszáj megnyernie mindkét hátralevő otthoni meccsét, plusz még idegenben sem ártana pontot vagy még inkább pontokat szereznie. Tehát az a vendég Mjondalen baja lehet, hogy nagy pácban van és várhatóan jövőre másodosztályú lesz, hiszen a hazai gárdának muszáj nyernie ahhoz, hogy még néhány forduló múlva, a bajnokság végén is legyen esélye a dobogós helyezésre. És nem csak az éremszerzésre legyen esély, hanem arra is, hogy jövőre az Európa Liga selejtezőjében játszhasson nemzetközi mérkőzéseket az Odd Grenland.

Abban a helyzetben vannak most a hazaiak, amikor nem érdemes számolgatni, hanem kitartóan kell menni előre, menni kell továbbra is azon az úton, amelyiken eddig is haladt a csapat, megszerezni az újabb győzelmet, ezúttal a Mjondalen ellen, s végül majd csak lesz valami. A hazaiak szempontjából remélhetőleg jó lesz majd az a valami.

Az is reményt adhat a hazaiaknak, hogy a 27 éves Torgeir Borven náluk játszik. Márpedig az előbb említett csatár vezeti 18 góllal a góllövőlistát és minden bizonnyal gólkirály kíván lenni a csávó. Gondolom én. És amennyiben jól gondolom ezt gólkirály kívánságos dolgot, akkor nagyon simán el tudom képzelni azt is, hogy Torgeir Borven szerezni fog még legalább 1-2 gólt a mostani ellenfél Mjondalen ellen. Hiszen ő csak így mehet a viszonylag biztosra azzal, hogy még a norvég élvonalbeli bajnokság végén is a góllövőlista élén legyen és megkapja majd az idei szezonért járó gólkirályi címet.

Szerintem amennyiben a Skien városban székelő Odds Ballklubb nem bírja megszerezni a 3 pontot a kiesőjelölt Mjondalen ellenében, akkor nem érdemli meg, hogy dobogós legyen és érmet szerezzen.

Tipp: győz az Odds Ballklubb.

Odds Ballklubb - Mjøndalen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp