El kell dönteni, honnan érdemes megközelíteni a mérkőzést, melyik csapat irányából tegyük meg a fogadásunkat. Nyilvánvalóan sokkal jobban ismerjük a német együttest, mivel ott játszik Willi Orban és Gulácsi Péter is. A hazai sajtóban sokkal több információhoz juthatunk a Leipzig gárdájáról.

Mit is tudunk róluk? Julian Nagelsmann az edzőjük, aki jelenleg 32 éves, és előtte a Hoffenheimet edzette. Őt tartják ma a legtehetségesebbnek a fiatal edzőgenerációból. Híve a „gegenpressing”-nek, a filozófiája szerint a letámadást az ellenfél gólvonalánál kell kezdeni. Baromi nagy újító, imádja az ellenfél taktikáját elemezni, az edzéseken pedig forradalmi dolgokat csinál. A bundesliga.com oldalon egy cikkben 10 pontban foglalták össze az edzésfilozófiáját, érdemes mindenkinek elolvasni. Szóval ott van ez a fickó, aki szerintem most, hogy kirúgták Niko Kovac-ot a Bayer Münchentől, átteszi a székhelyét a Bajorokhoz, hiszen ő tőzsgyökeres bajor gyerek, évekig az 1860-ban focizott (másik hírek szerint Massimiliano Allegri lehet a befutó). Ha viszont átmegy Münchenbe, akkor a a Leipzignél ez a meccse egy hattyúdal is lehet. Korábban már volt szó a müncheni szerződéséről, de akkor ez meghiúsult.

A bajnokságban a Leipzignek volt egy kisebb hullámvölgye, amikor is négy mérkőzésen keresztül nyeretlenek maradtak, és ilyen korábban az első osztályú karrierjük során még nem fordult elő velük. Gyorsan krízistanácskozást tartottak, ami után jött a 6-1 idegenben a Wolfsburg ellen a DFB-Pokal-ban, majd a rekordgyanús 8-0 a Mainz ellen a hétvégén. Azt kell mondanom, hogy szárnyalni kezdtek a hullámvölgyből kirobbanva.

Erről az oldalról megközelítve a Leipzig győzelemre is tehetnék egy kisebb pénzt, azonban a történelemben Oroszország meghódítása még senkinek sem sikerült, így én félve nyúlnék ehhez a tipphez. Ha azonban hozzávesszük, hogy Willi Orban lesérült, és nélküle gyengébb lehet a németek védelme, továbbá a Zenitnek mindenképpen győzelemre kell játszania, akkor már elmozdulhatnánk a gólok irányába. Németországban is tudott lőni egy gólt az orosz csapat, szerintem Szentpéterváron is sikerülhet az Orban nélkül felálló védelemnek.

Az én tippem a bet365-ön a „mindkét csapat lő gólt és 2,5 gól felett” opció lenne 1.90-ért, de itt a játékban sajnos ez a lehetőség nem adott. Így marad a mindkét csapat lő gólt, és bízom abban, hogy tényleg Nagelsmann lesz a Bayern új edzője (baromi jól járnának vele), ez pedig egy szép búcsúzás lesz részéről.

Zenit Szentpétervár - RB Leipzig: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp