Elindult felfelé a tabella aljáról a New York Rangers, és úgy tűnik, kezdenek formába lendülni New York-ban. Az utolsó meccsen megverték a Nashville-t, azelőtt pedig a Tampa Bay Lightning-et is. Hiányzó játékos maximum Zibanejad lehet a meccsen, aki azért mindenképp mérvadó, hiszen 11 pontot szerzett eddig az idei szezon folyamán. Kapuban Lundqvist és Georgiev elosztották a meccseket maguk között, de Georgiev jobb mutatókkal rendelkezik mint King Lundqvist. Úgy gondolom, hajnalban esélyt kap az Ottawa ellen a svéd megint, hátha össze kapja magát. Strome és Panarin egyébként szintén 11-11 pontot szerzett, akárcsak Zibanejad, a védők közül pedig DeAngelo, Trouba és Skjei emelkedik ki.

Az Ottawa nagyon gyengén muzsikál idén, és a sok hiányzó sem kecsegtet sok jóval nekik. Gaborik már a szezon eleje óta nincs, Connor Brown pedig csapata legjobb játékosa volt eddig. Sabourin és White nevét kell még megemlíteni, a többiek nem igazán léptek jégre még idén. Anisimov azonban este már visszatérhet a csapatba. Kapuban Anderson és Nilsson is nagyon gyenge, mindketten 3 gólos meccsenkénti bekapott átlag felett vannak. Anderson várható kezdőnek a két kapus közül ezen a meccsen. A legtöbb lőtt góllal Duclair rendelkezik, szám szerint öttel, ez mellé még egy gólpasszt tudott összehozni.

Az emberhátrányos mutatóban kb. ugyanolyan szinten áll a két brigád, viszont az emberelőnykihasználás valami botrányosan rossz a vendégeknél. A 4.8% a világ kb. bármelyik ligájában nagyon gyenge lenne, nem csak az NHL-ben. A Rangers 17% körülije sem túl erős, de a Ottawához képest fényévekkel jobb. Ennyi hiányzóval és ilyen rossz teljesítménnyel nem hinném hogy meg tudja fogni az Ottawa a Rangers-t. Úgy gondolom, a New York minimum 4 gólt be fog akasztani Anderson kapujába, és a vendégek erre nem fognak tudni válaszolni.

New York Rangers - Ottawa Senators: Rendes játékidő - Mérkőzés tipp