Tudom, hogy sokan nem szeretik az összeesküvés elméleteket. Magam is sok esetben ferde szemmel nézek egy-egy felröppenő kombináció kapcsán. Most viszont úgy látom, hogy az Ajax és a Chelsea lezsírozza egymás közt a továbbjutást (ne legyen igazam). Sajnos elég átlátszó dolgot nyomott a holland és angol csapat az első meccsükön, úgy vélem, hogy most visszakapja az amszterdami alakulat a három pontot, s kijátsszák ezzel a spanyolokat a BL-ből. Gondoljunk bele, mennyivel jobb a favoritoknak az oda-vissza leadom csere 3 pontért, mint két remi 2 egységért, ráadásul a két vendéggyőzelemmel (most 4.20, első meccsükön 3.05) ki jár jól?! Aztán Valenciában elég lesz a Chelsea-nak az iksz, s a záró fordulóban az Ajax kaparja ki a gesztenyét a londoniaknak. Lehet meredeknek hat, de olyan sokszor láttam már ilyet…

S, hogy miért írok egy másik meccsről bevezetőt a Valencia kapcsán? Azért mert a spanyolok „elvileg” ezt nem tudják, s tepernek a továbbjutásért, számukra csak a győzelem az elfogadható a Lille-vel szemben. Akárhogy is nézzük az első meccsük is a favoritok érdekeit szolgálta. A Denevérek egy megnyert meccsen veszítettek pontot, a hajrában egy kiállítást szenvedtek el, s a gallok egyenlítő találata meg a 95-ik percben jött. Sokat elmond a találkozóról a szabálytalanságok statisztikája: Valencia ellen elkövettek 23-at, általuk elkövetett 10; a spanyolok 27 szabadrúgásával szemben, 12 a francia oldalon. Beszédes a többi adat is, melyből kiderül, hogy Cheryshev vezető találata után felborult a pálya, 27-szer lőtt kapura a Lille! Végül aztán csak kihozták döntetlenre a mérkőzést, ami valljuk be a galloknak tök mindegy volt a továbbjutás szempontjából, nekik az Európa liga is esélytelen, az a némi apró, amit az UEFA az egy pontért, rúgott gólért fizet, nem sokat számít az ő szintjükön.

Úgy érzem, hogy most tiszta meccs jön és simán győz a hazai csapat (ha nem kapálják el őket most a pályán túli erők!), de Calades mester együttese ritkán hoz le 90 percet kapott gól nélkül. Utoljára egy hónapja az Ajax vendégszereplésekor fordult elő, hogy nem teljesült az egyik kritériumom: overes kimenetelre akkor fogadok, ha stabilan lövi és kapja a gólokat egy csapat. Akkor 3:0 volt a hollandoknak, azóta hat tétmeccsének mindegyikén teljesült az adok-kapok elv! Ebben a Lille sem rossz! Utolsó hét tétmeccsén csak egyszer nem teljesült a kritérium: Lille-Bordeaux 3:0 – de akkor is jött a 1,5 over!

Akárhogy szemlélem, csak oda lyukadok ki, hogy ez a szorzó ajándék! Támadólag lép fel a továbbjutás reményében a Valencia. Nincs értelme taktikázni, kivárásra játszani. A fiatal tehetségeket felvonultató Lille is felszabadultan focizhat, a harmadik hely elérése egy esetleges győzelemmel lehet csak reális. Szerintem itt nem lesz védekező foci, s könnyedén jön ez a tipp!

Valencia - Lille: Gólok száma - Felett/alatt tipp